13 °C Budapest

Magyarország egyre vonzóbb: jönnek a befektetők...

Pénzcentrum
2007. szeptember 5. 08:30

A közelmúltban kínai és ír cégekkel született magyarországi befektetésekről szóló megállapodás. Ennek köszönhetően mind a fővárosban, mind a vidéki városokban számos munkahely jöhet létre - írja a Napi Gazdaság.

Az egyik legnagyobb kínai információtechnológiai társaság telephelyet szeretne létrehozni Magyarországon 1000-1200 fős munkaerő szükséglettel, egy ír szolgáltató központ pedig Debrecenbe települne, 250 új munkahelyet teremtve.

Ezek mellett Budapestet választotta a texasi Celanese Corp. vegyipari alapanyagokat gyártó cég, és bővíti hálózatát a Lufthansa Systems információtechnológiai részlege is. Az új beruházások létrejöttével közel 700 embernek tudnának munkát biztosítani.

2007 elején a szakemberek 4 milliárd forint külföldi működőtőke beruházásra számítottak, de ha ilyen ütemben folynak a megegyezések, akkor a tervet jóval fölülmúlják a valós adatok. Bár az kicsit torzítja a képet, hogy az adatokba az autópálya építést is beszámítják, ami jelentős összegeket képvisel, de még így is pozitívak az előrejelzések.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm