2 °C Budapest

Magyarország egyre vonzóbb: jönnek a befektetők...

Pénzcentrum
2007. szeptember 5. 08:30

A közelmúltban kínai és ír cégekkel született magyarországi befektetésekről szóló megállapodás. Ennek köszönhetően mind a fővárosban, mind a vidéki városokban számos munkahely jöhet létre - írja a Napi Gazdaság.

Az egyik legnagyobb kínai információtechnológiai társaság telephelyet szeretne létrehozni Magyarországon 1000-1200 fős munkaerő szükséglettel, egy ír szolgáltató központ pedig Debrecenbe települne, 250 új munkahelyet teremtve.

Ezek mellett Budapestet választotta a texasi Celanese Corp. vegyipari alapanyagokat gyártó cég, és bővíti hálózatát a Lufthansa Systems információtechnológiai részlege is. Az új beruházások létrejöttével közel 700 embernek tudnának munkát biztosítani.

2007 elején a szakemberek 4 milliárd forint külföldi működőtőke beruházásra számítottak, de ha ilyen ütemben folynak a megegyezések, akkor a tervet jóval fölülmúlják a valós adatok. Bár az kicsit torzítja a képet, hogy az adatokba az autópálya építést is beszámítják, ami jelentős összegeket képvisel, de még így is pozitívak az előrejelzések.

NEKED AJÁNLJUK
Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?