3 °C Budapest

Magyarország egyre vonzóbb: jönnek a befektetők...

Pénzcentrum
2007. szeptember 5. 08:30

A közelmúltban kínai és ír cégekkel született magyarországi befektetésekről szóló megállapodás. Ennek köszönhetően mind a fővárosban, mind a vidéki városokban számos munkahely jöhet létre - írja a Napi Gazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az egyik legnagyobb kínai információtechnológiai társaság telephelyet szeretne létrehozni Magyarországon 1000-1200 fős munkaerő szükséglettel, egy ír szolgáltató központ pedig Debrecenbe települne, 250 új munkahelyet teremtve.

Ezek mellett Budapestet választotta a texasi Celanese Corp. vegyipari alapanyagokat gyártó cég, és bővíti hálózatát a Lufthansa Systems információtechnológiai részlege is. Az új beruházások létrejöttével közel 700 embernek tudnának munkát biztosítani.

2007 elején a szakemberek 4 milliárd forint külföldi működőtőke beruházásra számítottak, de ha ilyen ütemben folynak a megegyezések, akkor a tervet jóval fölülmúlják a valós adatok. Bár az kicsit torzítja a képet, hogy az adatokba az autópálya építést is beszámítják, ami jelentős összegeket képvisel, de még így is pozitívak az előrejelzések.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?