3 °C Budapest

Egyeztették áraikat a légitársaságok - több száz millióba kerülhet az elhibázott lépés

Pénzcentrum
2007. május 18. 16:00

Nagy-Britannia legnagyobb légitársaságának, a British Airwaysnek összesen 350 millió fontnyi (126 milliárd forintnyi) tartalékot kellett képeznie arra az esetre, ha a brüsszeli és londoni vizsgálatokon, illetve a most induló amerikai, ausztráliai és kanadai polgárjogi perekben elmarasztalnák a társaságot.

Az ellenőrzések a brit légitársaság és a rivális Virgin Atlantic összejátszásáról szóló panaszok nyomán indultak meg, melyek arról számoltak be, hogy a vállalatok megegyeztek a hosszú utazásoknál felszámolt kerozindíj nagyságáról.

Rossz fényt vet a társaságokra, és a vádakat hihetőbbé teszi, hogy két magas beosztású vezető is távozott a cégtől a tavalyi év októberében, akik a felhozott vádak szerint jelentős szerepet játszottak az állítólagos egyezség megszületésében.

A társaság egyik sajtónyilatkozatában kiemelkedő fontosságúnak ítélte a piaci versenyt, és a versenyt támogató vállalati politikát, melynek megvalósításához az alkalmazott törvénytisztelő magatartására is szükség van. A jelen példa egyértelműen megmutatta ennek a politikának a gyengeségeit, melyek javításra szorulnak.

A kerozindíj 2004-es bevezetéséig visszanyúló botrány, abban az esetben ha az ítéletek elmarasztalóak lesznek, akár British Airways éves árbevételének akár 10 százalékába is kerülhet.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 3. szombat
Ferenc, Olívia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?