18 °C Budapest

Blokkolt internet - megmondják, mit kell olvasnod

Pénzcentrum
2007. május 18. 15:00

Egy, a mai nap megjelent hirdetés szerint legalább 25 országban blokkolnak meghatározott weblapokat politikai, társadalmi, illetve egyéb okokból a különböző országok kormányainak intézkedései révén.

A valós szám ennél jóval magasabb lehet, de a kutatást elkészítő OpenNet Initiative nevű szervezetnek csupán 40 ország, valamint a Palesztin területek vizsgálatára volt ideje. A készítők egyébként meglepve tapasztalták, hogy jóval több esetben találtak valamilyen cenzúrázást, mint amennyire előzetesen számítottak.

A legszéleskörűbb korlátozást politikai tartalmú oldalakkal kapcsolatosan Kínában, Iránban, Szíriában, Tunéziában, Myanmarban, valamint Vietnamban regisztrálták a kutatók. A legszigorúbb országok között pedig Irán, Omán, Szaúd-Arábia, Szudán, Tunézia, az Egyesült Arab Emirátusok, valamint Jemen is megtalálható.

Néhány országban pedig csak kis területre korlátozódott a cenzúrázás, így például Dél-Koreában csupán azokat az oldalakat blokkolják, amelyek Észak-Koreával kapcsolatos információkat tartalmaznak.

A tanulmány arra már nem tér ki, hogy ezek a korlátozások milyen hatékonyságúak.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18