Ma portfolio.hu Klub - Téma: Politika és tőzsde - Befektetési alternatívák külföldön (Brazília, Oroszország, Kína...?)

Pénzcentrum
2006. szeptember 20. 10:07

A mai portfolio.hu Klub eredeti témáját kiegészítjük a hazai aktuális események értékelésével. Meghívott vendégeink kizárólag szakmai szempontok alapján értékelik a kockázatokat. A Klub témái között meghagyjuk a külföldi befektetéseket is. A május eleji árfolyamcsúcsot jelentős korrekció követte a tőkepiacokon. Mind a fejlett gazdaságok tőzsdéi, mind a fejlődő piacok eszközárai jelentős

A mai portfolio.hu Klub eredeti témáját kiegészítjük a hazai aktuális események értékelésével. Meghívott vendégeink kizárólag szakmai szempontok alapján értékelik a kockázatokat. A Klub témái között meghagyjuk a külföldi befektetéseket is.

A május eleji árfolyamcsúcsot jelentős korrekció követte a tőkepiacokon. Mind a fejlett gazdaságok tőzsdéi, mind a fejlődő piacok eszközárai jelentős mértékben estek. A befektetők egy része a hosszú távú kivárás mellett döntött - 2-3 éves távlatban továbbra is jó teljesítményt prognosztizált -, de akadtak olyanok is, akik elhúzódó medve piacot láttak előre. Azóta egyértelműen látszott, hogy a piacot temetőknek nem lett igazuk, de a korrekció előtti szinteket továbbra sem sikerült visszanyerni. Érdemes-e most vásárolni? Energiához kötött orosz piac? 10%-kal növekvő kínai gazdaság? Az orosz gazdaságnál nagyobb Korea? A nyersanyagszektor által vezérelt Brazília? Vagy bízzunk a konvergenciában, és maradjunk Kelet-Európában? Mekkora részvénykitettséget vállaljunk a mostani helyzetben? Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat a portfolio.hu Tőzsdeklub következő rendezvényén.

Helyszín: Budapesti Értéktőzsde, Budapest, Deák F. u. 5.

Időpont: 2006. szeptember 20. 17:30-19:00

A részvétel díja 2,000 Ft + ÁFA.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


Jelentős korrekció után vagyunk a világ tőzsdéin, a mélypontok óta azonban érdemi vételi erő mutatkozott. A május eleji szintek több piac esetében is távol vannak még. Az utóbbi hetek emelkedése után azonban érdemes elgondolkodni, hogy elérkezhetett a profitrealizálás ideje, vagy inkább biztosabb beszállási pont mutatkozik. Ha úgy gondoljuk, hogy ismét érdemes német, francia vagy akár kínai, japán, koreai papírokat venni, akkor hogyan tegyük ezt? Hogyan kaphatunk információkat ezekről a piacokról?

Egyre többet találkozhatunk külföldi befektetési alapok kal, melyek forgalmazását a hetekben vagy alig pár hónapja kezdték meg hazánkban. Ezek segítségével már kisbefektetők, illetve az intézményi kör egy része számára is elérhetővé váltak olyan piacok, melyek korábban csak igen nehezen, jelentős tranzakciós költséggel voltak megközelíthetők. Az alapok jegyeit már közvetlenül is megvásárolhatjuk, de számos unit-linked termék épül ezekre a jegyekre. Mit kell tudni ezekről? Mekkora kockázatot jelentenek? Pontosan milyen terméket válasszunk, ha az optimális befektetési lehetőséget keressük? A külföldi alapokat forgalmazó, illetve külföldi piacokon vagyonkezelést végző legnagyobb hazai társaságok szakértői válaszolnak ezekre a kérdésekre.

Meghívott vendégeink
- Zsiday Viktor (Aegon Alapkezelő, tanácsadó),
- Miró József (Erste Alapkezelő, stratéga),
- Szőllősi Ferenc (Pioneer Alapkezelő, portfóliómenedzser).

REGISZTRÁCIÓ

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?