Ma portfolio.hu Klub - Téma: Politika és tőzsde - Befektetési alternatívák külföldön (Brazília, Oroszország, Kína...?)

Pénzcentrum
2006. szeptember 20. 10:07

A mai portfolio.hu Klub eredeti témáját kiegészítjük a hazai aktuális események értékelésével. Meghívott vendégeink kizárólag szakmai szempontok alapján értékelik a kockázatokat. A Klub témái között meghagyjuk a külföldi befektetéseket is. A május eleji árfolyamcsúcsot jelentős korrekció követte a tőkepiacokon. Mind a fejlett gazdaságok tőzsdéi, mind a fejlődő piacok eszközárai jelentős

A mai portfolio.hu Klub eredeti témáját kiegészítjük a hazai aktuális események értékelésével. Meghívott vendégeink kizárólag szakmai szempontok alapján értékelik a kockázatokat. A Klub témái között meghagyjuk a külföldi befektetéseket is.

A május eleji árfolyamcsúcsot jelentős korrekció követte a tőkepiacokon. Mind a fejlett gazdaságok tőzsdéi, mind a fejlődő piacok eszközárai jelentős mértékben estek. A befektetők egy része a hosszú távú kivárás mellett döntött - 2-3 éves távlatban továbbra is jó teljesítményt prognosztizált -, de akadtak olyanok is, akik elhúzódó medve piacot láttak előre. Azóta egyértelműen látszott, hogy a piacot temetőknek nem lett igazuk, de a korrekció előtti szinteket továbbra sem sikerült visszanyerni. Érdemes-e most vásárolni? Energiához kötött orosz piac? 10%-kal növekvő kínai gazdaság? Az orosz gazdaságnál nagyobb Korea? A nyersanyagszektor által vezérelt Brazília? Vagy bízzunk a konvergenciában, és maradjunk Kelet-Európában? Mekkora részvénykitettséget vállaljunk a mostani helyzetben? Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat a portfolio.hu Tőzsdeklub következő rendezvényén.

Helyszín: Budapesti Értéktőzsde, Budapest, Deák F. u. 5.

Időpont: 2006. szeptember 20. 17:30-19:00

A részvétel díja 2,000 Ft + ÁFA.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


Jelentős korrekció után vagyunk a világ tőzsdéin, a mélypontok óta azonban érdemi vételi erő mutatkozott. A május eleji szintek több piac esetében is távol vannak még. Az utóbbi hetek emelkedése után azonban érdemes elgondolkodni, hogy elérkezhetett a profitrealizálás ideje, vagy inkább biztosabb beszállási pont mutatkozik. Ha úgy gondoljuk, hogy ismét érdemes német, francia vagy akár kínai, japán, koreai papírokat venni, akkor hogyan tegyük ezt? Hogyan kaphatunk információkat ezekről a piacokról?

Egyre többet találkozhatunk külföldi befektetési alapok kal, melyek forgalmazását a hetekben vagy alig pár hónapja kezdték meg hazánkban. Ezek segítségével már kisbefektetők, illetve az intézményi kör egy része számára is elérhetővé váltak olyan piacok, melyek korábban csak igen nehezen, jelentős tranzakciós költséggel voltak megközelíthetők. Az alapok jegyeit már közvetlenül is megvásárolhatjuk, de számos unit-linked termék épül ezekre a jegyekre. Mit kell tudni ezekről? Mekkora kockázatot jelentenek? Pontosan milyen terméket válasszunk, ha az optimális befektetési lehetőséget keressük? A külföldi alapokat forgalmazó, illetve külföldi piacokon vagyonkezelést végző legnagyobb hazai társaságok szakértői válaszolnak ezekre a kérdésekre.

Meghívott vendégeink
- Zsiday Viktor (Aegon Alapkezelő, tanácsadó),
- Miró József (Erste Alapkezelő, stratéga),
- Szőllősi Ferenc (Pioneer Alapkezelő, portfóliómenedzser).

REGISZTRÁCIÓ

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22