Ma portfolio.hu Klub - Téma: Politika és tőzsde - Befektetési alternatívák külföldön (Brazília, Oroszország, Kína...?)

Pénzcentrum
2006. szeptember 20. 10:07

A mai portfolio.hu Klub eredeti témáját kiegészítjük a hazai aktuális események értékelésével. Meghívott vendégeink kizárólag szakmai szempontok alapján értékelik a kockázatokat. A Klub témái között meghagyjuk a külföldi befektetéseket is. A május eleji árfolyamcsúcsot jelentős korrekció követte a tőkepiacokon. Mind a fejlett gazdaságok tőzsdéi, mind a fejlődő piacok eszközárai jelentős

A mai portfolio.hu Klub eredeti témáját kiegészítjük a hazai aktuális események értékelésével. Meghívott vendégeink kizárólag szakmai szempontok alapján értékelik a kockázatokat. A Klub témái között meghagyjuk a külföldi befektetéseket is.

A május eleji árfolyamcsúcsot jelentős korrekció követte a tőkepiacokon. Mind a fejlett gazdaságok tőzsdéi, mind a fejlődő piacok eszközárai jelentős mértékben estek. A befektetők egy része a hosszú távú kivárás mellett döntött - 2-3 éves távlatban továbbra is jó teljesítményt prognosztizált -, de akadtak olyanok is, akik elhúzódó medve piacot láttak előre. Azóta egyértelműen látszott, hogy a piacot temetőknek nem lett igazuk, de a korrekció előtti szinteket továbbra sem sikerült visszanyerni. Érdemes-e most vásárolni? Energiához kötött orosz piac? 10%-kal növekvő kínai gazdaság? Az orosz gazdaságnál nagyobb Korea? A nyersanyagszektor által vezérelt Brazília? Vagy bízzunk a konvergenciában, és maradjunk Kelet-Európában? Mekkora részvénykitettséget vállaljunk a mostani helyzetben? Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat a portfolio.hu Tőzsdeklub következő rendezvényén.

Helyszín: Budapesti Értéktőzsde, Budapest, Deák F. u. 5.

Időpont: 2006. szeptember 20. 17:30-19:00

A részvétel díja 2,000 Ft + ÁFA.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


Jelentős korrekció után vagyunk a világ tőzsdéin, a mélypontok óta azonban érdemi vételi erő mutatkozott. A május eleji szintek több piac esetében is távol vannak még. Az utóbbi hetek emelkedése után azonban érdemes elgondolkodni, hogy elérkezhetett a profitrealizálás ideje, vagy inkább biztosabb beszállási pont mutatkozik. Ha úgy gondoljuk, hogy ismét érdemes német, francia vagy akár kínai, japán, koreai papírokat venni, akkor hogyan tegyük ezt? Hogyan kaphatunk információkat ezekről a piacokról?

Egyre többet találkozhatunk külföldi befektetési alapok kal, melyek forgalmazását a hetekben vagy alig pár hónapja kezdték meg hazánkban. Ezek segítségével már kisbefektetők, illetve az intézményi kör egy része számára is elérhetővé váltak olyan piacok, melyek korábban csak igen nehezen, jelentős tranzakciós költséggel voltak megközelíthetők. Az alapok jegyeit már közvetlenül is megvásárolhatjuk, de számos unit-linked termék épül ezekre a jegyekre. Mit kell tudni ezekről? Mekkora kockázatot jelentenek? Pontosan milyen terméket válasszunk, ha az optimális befektetési lehetőséget keressük? A külföldi alapokat forgalmazó, illetve külföldi piacokon vagyonkezelést végző legnagyobb hazai társaságok szakértői válaszolnak ezekre a kérdésekre.

Meghívott vendégeink
- Zsiday Viktor (Aegon Alapkezelő, tanácsadó),
- Miró József (Erste Alapkezelő, stratéga),
- Szőllősi Ferenc (Pioneer Alapkezelő, portfóliómenedzser).

REGISZTRÁCIÓ

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem