Csak bekerülni nehéz: alig néznek rád, ha magyar cégeknek szállítasz

2018. szeptember 21. 18:00

Nem könnyű a kis- és középvállalkozók beszállítójává válni ma Magyarországon, 10-ből 6 kkv ugyanis a már bevált, jól ismert alvállalkozókkal dolgozik együtt - derül ki a egy hazai bank bizalmi index kutatás legutóbbi adataiból. Ha mégis új beszállítópartnert kell keresni, a cégek elsősorban saját ismertségi körükből választanak, mivel a döntésnél a megbízhatóság a legfontosabb szempont.

Úgy tűnik, igencsak nehéz lehet bekerülni a kkv-k jól megszokott beszállítói közé. A K&H kkv bizalmi index felmérés legutóbbi eredménye szerint ugyanis a kkv-k többsége (61%) a már jól bevált beszállítókkal dolgozik, és csak kisebb részük (39%) nyitott arra, hogy új beszállítókkal kössön szerződést - írja közleményében a K&H.

A kkv-k és beszállítók között egyfajta bizalmi kapcsolat van, hiszen egyik üzletmenete sem tud a másik nélkül gördülékenyen működni. Nem véletlen tehát, hogy az új partnerek kiválasztásakor elsősorban a megbízhatóságot keresik a cégek, és csak ezt követően veszik figyelembe a rugalmasságot, az árazást és a szállítási időt a legalkalmasabb jelölt kiválasztásakor

- mondta el Kovács Viktor Zoltán, a K&H kkv marketing főosztály vezetője.A jó kapcsolatok nem csak a magán, hanem az üzleti életben is létfontosságúak lehetnek. 

A megkérdezettek többsége úgy nyilatkozott, hogy új üzleti partnert elsősorban az ismertségi köréből választ (60%), de a már meglévő partnerek ajánlása is sokat számíthat (48%). Nem kell azonban kétségbe esni, ha nem ismerünk senkit sem, hiszen azért az sem kizárt, hogy teljesen idegen céget keressenek meg a kkv-k, hiszen 38%-uk él ezzel a lehetőséggel is

- mondta el a szakértő. Ha a beszállító már bekerült a bizalom körébe, nem kell a folyamatos ellenőrzésektől tartania. A kkv-k túlnyomó többsége ugyanis csak indokolt esetben vizsgálja felül partnereit (74%), és csupán minden negyedik (26%) cég végez rendszeres felülvizsgálatokat.

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm