2019. január 16. szerda Gusztáv

Bajban a magyar melósok: senkit nem lehet most bejelenteni dolgozni

  • MTI
  • 2019. január 1. kedd 19:00

Nem tették közzé a szükséges nyomtatványt, ezért most nem lehet bejelenteni egy új munkavállalót sem. A könyvelők remélik, hamarosan megoldódik a probléma.

A munkavállalók (biztosítottak) bejelentéséhez szükséges nyomtatványt az adóhatóság még nem tette közzé - közölte a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete. Így jelenleg nincs lehetőség bejelenteni a munkavállalókat. Az adóhatóság 1819-es tájékoztatási vonala - munkaszüneti nap okán - jelenleg nem üzemel. A kormányzati tájékoztatási vonalon (1818) nem tudnak az adóhatóság nyomtatványaival kapcsolatosan tájékoztatást adni, bár azt megjegyezték, hogy a külföldi vállalkozások általi bejelentésre viszont már megjelent a nyomtatvány.

A probléma lehet, hogy azzal áll összefüggésben, hogy a jogszabály zavaros a nyugdíjas munkavállalókkal kapcsolatos eljárási szabályok kapcsán. A jogalkotói akarat - elvileg - a nyugdíjasoknál csak a járulékfizetést kapcsolná ki, azonban a törvény szövegéből az következik, hogy a nyugdíjasok biztosítási jogviszonya is megszűnt és ez a T1041-es nyomtatványon való kijelentést igényel. Ennek elkerülése végett, elképzelhető, hogy vita van a nyomtatvány tartalmával kapcsolatosan, a hivatalon belül. Ha kész lesz a nyomtatvány, akkor innen lesz letölthető.

Jól jönne 2 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 2 millió forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 48 711 forintos törlesztővel a CIB Bank (THM 8,17%) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől a K&H Bank (48 348 Ft/hó; THM 8,29%) ajánlata sem. Némileg lemaradva követi őket a Budapest Bank (50 870 Ft/hó; THM 10,50%) ajánlata, de érdemes megnézni a Raiffeisen Bank ajánlatát is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Minden nap találkozol vele a boltokban: nem is gondolnád, hogy rákkeltő
Meddőséget, autizmust, koraszülést is okozhat - miért nincs még betiltva?


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS