Bajban a magyar melósok: senkit nem lehet most bejelenteni dolgozni

MTI
2019. január 1. 19:00

Nem tették közzé a szükséges nyomtatványt, ezért most nem lehet bejelenteni egy új munkavállalót sem. A könyvelők remélik, hamarosan megoldódik a probléma.

A munkavállalók (biztosítottak) bejelentéséhez szükséges nyomtatványt az adóhatóság még nem tette közzé - közölte a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete. Így jelenleg nincs lehetőség bejelenteni a munkavállalókat. Az adóhatóság 1819-es tájékoztatási vonala - munkaszüneti nap okán - jelenleg nem üzemel. A kormányzati tájékoztatási vonalon (1818) nem tudnak az adóhatóság nyomtatványaival kapcsolatosan tájékoztatást adni, bár azt megjegyezték, hogy a külföldi vállalkozások általi bejelentésre viszont már megjelent a nyomtatvány.

A probléma lehet, hogy azzal áll összefüggésben, hogy a jogszabály zavaros a nyugdíjas munkavállalókkal kapcsolatos eljárási szabályok kapcsán. A jogalkotói akarat - elvileg - a nyugdíjasoknál csak a járulékfizetést kapcsolná ki, azonban a törvény szövegéből az következik, hogy a nyugdíjasok biztosítási jogviszonya is megszűnt és ez a T1041-es nyomtatványon való kijelentést igényel. Ennek elkerülése végett, elképzelhető, hogy vita van a nyomtatvány tartalmával kapcsolatosan, a hivatalon belül. Ha kész lesz a nyomtatvány, akkor innen lesz letölthető.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem