Business colleagues sitting at conference table seen through glass wall. Multi-ethnic coworkers are discussing in board room at office. They are planning strategy.

Megeszi a magyar dolgozók motivációját az infláció: hogy lehet ebből kitörni?

2022. december 23. 20:03

Az elmúlt évek megtanítottak minket arra, hogy szinte lehetetlen megjósolni, hogy mit fog hozni az új esztendő. Ugyanakkor azt már most lehet látni, hogy a magas infláció, a nehéz gazdasági helyzet, a nyersanyag és energiaárak elszállása jelentősen meghatározzák majd 2023-at is, és ez a munkavállalók motivációját és elvárásait is befolyásolja. Annak jártunk utána, hogy mivel tudjuk megőrizni a motivációt ebben a nehéz helyzetben, és mit tehetünk azért, hogy a lehető legjobb legyen a munkakörnyezetünk.

Amikor azt hittük, a covid járvány lecsendesedésével vége a bizonytalanságnak, nem sejtettük, hogy a katonai konfliktus, az energiaárak elszállása és az infláció szintén nagy kihívások elé állítja az embereket és a vállalatokat. „Az elmúlt év eseményei nemcsak a cégek erőforrásaira és termelékenységére van hatással, de a munkavállalók motivációjára, lelki egészségére is. Az emberek belefáradtak a sok változáshoz való alkalmazkodásba, ezért a mentális jóllétükre, és lelkesedésük fenntartására 2023-ban is nagy hangsúlyt kell fektetni” – mondja Végh József, a K&H HR vezetője.

Az infláció és a garantált bérminimum közel 300 000 forintra emelkedése a munkavállalók bérigényeit is felemeli, és a megfelelő fizetések biztosítása a vállalatok egyik legnagyobb kihívása lehet 2023-ban. A cégeknek ezért most mindennél hasznosabb lehet a fizetéseken felül egyéb juttatásokat is bevonni, amely növelheti a dolgozók elégedettségét, de nem jár akkora kiadással, mint a béremelés. Azonban nem a bérek emelése az egyetlen technika, amivel meg tudjuk tartani a jó munkaerőt, és az alattunk dolgozók motivációját.

Kulcsemberek megtartása

A megfelelő munkaerő megkeresése jelentős idő és költség a vállalatoknak, így a tehetséges dolgozók megtartása egyre jobban felértékelődik. A szervezeti kultúra, az emberközpontú hozzáállás kulcstényező lehet ebben, a munkavállalók ugyanis nagyra értékelik, ha meghallgatják igényeiket, reagálnak kérdéseikre, aggodalmaikra. A képzések, a megfelelő szakmai fejlődés biztosítása hozzájárul ahhoz, hogy kiteljesedhessenek munkahelyükön, és azzal foglalkozzanak, ami igazán érdekli őket. A munkaerőpiacon egyre többet nyom a latban a fenntarthatóság szempontja is, az emberek szívesebben dolgoznak olyan vállalatoknál, ahol ténylegesen tesznek az élhetőbb jövőért.

Figyeljünk oda a dolgozók lelki egészségére is

A dolgozók mentális jóllétének fontosságára már a covid időszak is rávilágított, és a világban zajló folyamatok most is indokolttá teszik, hogy kiemelten odafigyeljünk erre. „A kollégák lelki egészségét elősegíthetjük a vezetők empatikus hozzáállásával, rendszeres, kötetlen beszélgetések beiktatásával, illetve mentális coach alkalmazásával is” – mondja Végh József. „A munka-magánélet egyensúlyára nemcsak a dolgozóknak, de a munkaadóknak is figyelni kell: ha korlátozzuk az adatbázisok elérhetőségét este egy bizonyos időpont után, azzal arra ösztönözzük a munkavállalókat, hogy a nap végét ne a gép előtt töltsék, hanem kikapcsolódással, családi programokkal.”

Nem a jelenlét, hanem a teljesítmény számít

Sok vezető aggodalma, miszerint az otthonról végzett munka nem elég hatékony, megdőlt a covid alatti home office időszaka alatt. Így a hibrid munkavégzés már a modern munkakultúra részévé vált. „A heti 5 napos irodai munkát kínáló hirdetések száma jelentősen lecsökkent, sőt, egyes cégek a 4 napos munkahét bevezetésével is kísérletezni kezdtek” – fejti ki Végh József. „A 3 szabadnappal járó munkavégzés hatékonyságáról még nincsenek hosszútávú adatok, de az otthoni munka, illetve a rugalmas munkaidő biztosítása már bizonyítottan ugyanolyan produktív a legtöbb esetben, mind a hagyományos munkamodell. Így érdemes a teljesítmény, nem pedig az irodai munkaórák számát alapul venni.”

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,4%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Próbáljuk meg egyénre szabni a motivációs technikákat

A mindennapi életet érintő változásokba belefáradt dolgozók motivációja jelentősen lecsökkenhet a téli időszak-ban. A dolgozók ösztönzésére így érdemes most még több időt és energiát szánni, bevonni őket a napi folyama-tok kidolgozásába és a hosszú távú projektekbe is, hogy érezzék, fontos a véleményük, figyelünk rájuk, motivál-tan kezdenek neki az új évnek. Ehhez kérjünk folyamatos visszajelzést arról, mivel növelhetnénk elégedettségüket, és ezeket a technikákat alkalmazzuk ösztönzésükre.

Digitalizáció mindenek felett

A covid miatt felgyorsult digitalizáció a jövő évben is meghatározza a HR világát, hiszen az elektronikus lehetőségek számos munka- és időigényes folyamatot felgyorsítanak, egyszerűen elérhetővé tesznek és papírt is spórolnak. A modern megoldások, rendszerek bevezetése mellett figyeljünk a kollégák digitális képességeinek folyamatos fejlesztésére is, hogy a munkavállalók maximálisan ki tudják használni az elektronikus lehetőségeket.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 4. szombat
Ráhel, Csenge
5. hét
Február 4.
Rákellenes világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?