14 °C Budapest
Adminisztrációs feladatok egy családi cégnél.

Figyelem, vállalkozók: már itt is elérhető a Széchenyi Kártya Max

2022. szeptember 2. 15:03

Habár az alapkamat már kétszámjegyű, a vállalkozások számára továbbra is rendelkezésre áll ennek a töredékéért likviditási és beruházási hitel, illetve lízing is. A K&H is elérhetővé tette a Széchenyi Kártya Program MAX kedvező finanszírozási megoldásait, amelyek az emelkedő kamatkörnyezetben is alacsony fix kamattal nyújtanak forrást a kkv-k számára - írja közleményében a bank.

Immár a banknál is elérhetők a Széchenyi Kártya Program MAX kedvezményes finanszírozási megoldásai, a Széchenyi Likviditási Hitel MAX, a Széchenyi Beruházási Hitel MAX és a Széchenyi Lízing MAX konstrukciókat. „Az emelkedő kamatkörnyezet miatt növekednek a finanszírozási költségek, miközben az uniós források is szűken állnak rendelkezésre. A kkv-k számára ezért most komoly segítséget jelenthetnek a Széchenyi Kártya Program MAX fix, akár 0,5 százalékos éves kamat mellett elérhető forrásai” – nyilatkozta Rammacher Zoltán, a K&H kkv marketing és értékesítés támogatás vezetője.

Több tízmilliárdnyi szerződést kötöttek már

A jelenlegi piaci környezetben most várhatóan ennél alacsonyabb lesz a hitelt felvevő vállalkozások száma. A program széleskörű felhasználhatósága és a jelentős állami kedvezmények miatt azonban a forrást igénylő vállalkozások döntő többsége a továbbiakban is a Széchenyi Kártya Program támogatott hiteleinek keretében fog igényelni finanszírozást

– mondta a szakember.

A hazai kkv-k egyéves várakozásait vizsgáló K&H kkv bizalmi index nyár eleji eredményei alapján a vállalkozások közel háromnegyede (74%) tervez valamilyen beruházást. Főként informatikai fejlesztést (40%), gépjárművek (33%) és gépek, berendezések beszerzését (32%). A tervezett digitális korszerűsítések és a technológiaváltást segítő gépek, berendezések vásárlása a Széchenyi Kártya Program MAX kedvező forrásaiból továbbra is megvalósíthatók.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A technológiaváltást vagy energiahatékonyság javítását célzó vállalkozások körében várhatóan kiemelten népszerű lesz a program, mert akár fix évi 0,5 százalékos kamatozás mellett is igényelhetnek ilyen alkonstrukciót. Az állami támogatott hiteltermékek keretében azonban személygépjármű beszerzés, így például céges flottaként használt elektromos autók beszerzése nem valósítható meg. Mivel a K&H továbbra is elkötelezett a fenntarthatóság mellett és támogatja a vállalkozásokat környezettudatos döntéseik meghozatalában, ezért a Széchenyi MAX programok mellett elérhető a kedvező kamatozású K&H zöldautó finanszírozási konstrukció is

– tájékoztatott Rammacher Zoltán.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 26. hétfő
Jusztina
39. hét
Szeptember 26.
Az európai nyelvek napja
Szeptember 26.
A tiszta hegyek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?