13 °C Budapest

Hazánk a harmadik a logisztikai helyszínek toplistáján!

Pénzcentrum
2008. október 30. 09:15

Az európai logisztikai helyszínek 25-ös listáján hazánk az előkelő harmadik helyet szerezte meg, Belgium és Hollandia után - írja a Világgazdaság.

A Cushman & Wakefield nemzetközi ingatlan-tanácsadó felmérése szerint, amely idén 15 országgal bővült, hazánk az út- és vasúthálózhat sűrűsége, a szabad telkek száma és a tízezer négyzetméternél nagyobb ingatlanok száma miatt a harmadik legerősebb logisztikai központ Európában.

A felmérés során a fentiekkel együtt 16 szempontot súlyoztak, többek között a bérleti díjakat, a munkaerőköltséget, stb. Ez alapján Csehország, és Lengyelország mögöttünk végzett, míg Szlovákia a 9. helyen áll.

Néhány ország, így például Románia és Bulgária a költségcsökkentő vállalatokat vonzza, hazánk a helyi piacok ellátása miatt vált különösen fontossá.

Bár a kelet-középeurópai országok rendkívül gyorsan zárkóznak fel, Nyugat-Európa még mindig fejlettebb, itt találhatóak a legdrágább logisztikai piacok is.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A mostani trendek szerint a fővárosok helyett a megyeszékhelyek veszik át a fő szerepet, mivel itt kisebbek a forgalmi dugók, és a telkek is olcsóbbak.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 26. 16:04