Hazánk a harmadik a logisztikai helyszínek toplistáján!

Pénzcentrum
2008. október 30. 09:15

Az európai logisztikai helyszínek 25-ös listáján hazánk az előkelő harmadik helyet szerezte meg, Belgium és Hollandia után - írja a Világgazdaság.

A Cushman & Wakefield nemzetközi ingatlan-tanácsadó felmérése szerint, amely idén 15 országgal bővült, hazánk az út- és vasúthálózhat sűrűsége, a szabad telkek száma és a tízezer négyzetméternél nagyobb ingatlanok száma miatt a harmadik legerősebb logisztikai központ Európában.

A felmérés során a fentiekkel együtt 16 szempontot súlyoztak, többek között a bérleti díjakat, a munkaerőköltséget, stb. Ez alapján Csehország, és Lengyelország mögöttünk végzett, míg Szlovákia a 9. helyen áll.

Néhány ország, így például Románia és Bulgária a költségcsökkentő vállalatokat vonzza, hazánk a helyi piacok ellátása miatt vált különösen fontossá.

Bár a kelet-középeurópai országok rendkívül gyorsan zárkóznak fel, Nyugat-Európa még mindig fejlettebb, itt találhatóak a legdrágább logisztikai piacok is.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A mostani trendek szerint a fővárosok helyett a megyeszékhelyek veszik át a fő szerepet, mivel itt kisebbek a forgalmi dugók, és a telkek is olcsóbbak.

Brutál nyereséget jelentett a Hell Energy

2023-ban 15 milliárd 468 millió forintnyi nyereséget termelt a Hell Energy Magyarország Kft., ami majdnem 2,5 milliárddal magasabb, mint az egy évvel korábbi eredmény.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem