13 °C Budapest

"Az ügyfeleknek időt adunk el" - egyedülálló újítások a piacon

Pénzcentrum
2007. szeptember 12. 12:59

Jövő hétfőtől indul a világ vezető üzleti szállítójának, a TNT Expressznek új szolgáltatási rendszere. A globális szállítóvállalat emellett egységesíti és áttekinthetőbbé teszi mind a légi, mind pedig a közúti expressz szállítási portfolióját - tudtuk meg a TNT Express Hungary Kft. sajtóreggelijén.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A változtatások ugyan jelentős beruházásokkal, illetve a logisztikai rendszer átalakításával járnak, de mindez az ügyfelek számára nem jelent áremelkedést, ehelyett egyszerűbb adminisztrációval szembesülnek majd, a cég számára pedig mindez a további növekedés megalapozását jelenti.

Ifj. Járosi Márton, a TNT Express Worldwide Hungary Kft. ügyvezető igazgatója szerint az ügyfelek számára nem a gyorsaság a legfontosabb, hanem a tervezhetőség. A jövő héten életbe lépő új szolgáltatási rendszert komoly igényfelmérések, illetve kutatások előzték meg. Ennek eredményeképpen döntöttek a szolgáltatások egységesítése mellett.

Szeptember 17-től kezdve a nemzetközi és belföldi expressz küldeményeit az eddigi 9 és 12 óraási teljesítési időpont mellett 10 óráig is vállalják a kézbesítést. Emögött a szolgátatás mögött elsősorban a légi infrastruktúra áll.

Az Economy Expressz kategóriában, amely mögött elsősorban a közúti infrastruktúra áll, is megrendelhetővé válik a 12 óra előtti kiszállítás is. Emellett az adminisztráció is egyszerűsödik, ugyanis mindenhol a világon csupán egyfajta fuvarlevelet kell kitölteni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?