Záporoznak a feljelentések a Balatonnál: sokan a szabályok létezéséről sem tudnak

Záporoznak a feljelentések a Balatonnál: sokan a szabályok létezéséről sem tudnak

2020. július 3. 08:44

Hónapok óta nő a szabálytalankodáson kapott horgászok száma a Balatonnál, a májusi adatsor azonban a szakembereknek is okozott meglepetést. Az enyhülő járványvédelmi korlátozások hírére úgy gondolták a szakemberek, hogy visszatér a horgászat rendje a régi kerékvágásba.

Sokan csak teljesen felületesen olvasták el a horgászat feltételeit és nem figyeltek arra, hogy a horgászat szabályai nem változtak, illetve hogy egyáltalán vannak - fogalmazott a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. beszámolója. A halőrzési helyzet ennek megfelelően alakult májusban, 123 esetben tettek feljelentést horgászattal kapcsolatos szabályszegések miatt, és ezzel az évben már 310-re emelkedett az eddigi összesített szám - írja az Infostart.

Értelmetlen összehasonlítani az előző év hasonló időszakának számait a jelenlegi időszakéval, hiszen egy átlagos esztendőben nagyjából ennyi feljelentést készítenek a halőrök egész évben. Engedély nélkül harmincheten horgásztak és volt, akivel azon kellett vitatkozniuk a halőröknek, hogy

a horgászat nem folytatható pusztán állampolgári jogon.

A használható felszerelések számát huszonöten sértették meg, ebből egy-egy horgász már négy és öt bottal horgászott. Tizenhat horgásznak kerülte el a figyelmét a méretkorlátozás, legtöbb esetben pontyoknál, de előfordult méreten aluli balin és csuka is. Négyen szerettek volna a darabszám korlátozás lehetőségénél több halat hazavinni, jellemzően süllőt - derült ki többek között.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 9. 16:07