Záporoznak a feljelentések a Balatonnál: sokan a szabályok létezéséről sem tudnak

Záporoznak a feljelentések a Balatonnál: sokan a szabályok létezéséről sem tudnak

2020. július 3. 08:44

Hónapok óta nő a szabálytalankodáson kapott horgászok száma a Balatonnál, a májusi adatsor azonban a szakembereknek is okozott meglepetést. Az enyhülő járványvédelmi korlátozások hírére úgy gondolták a szakemberek, hogy visszatér a horgászat rendje a régi kerékvágásba.

Sokan csak teljesen felületesen olvasták el a horgászat feltételeit és nem figyeltek arra, hogy a horgászat szabályai nem változtak, illetve hogy egyáltalán vannak - fogalmazott a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. beszámolója. A halőrzési helyzet ennek megfelelően alakult májusban, 123 esetben tettek feljelentést horgászattal kapcsolatos szabályszegések miatt, és ezzel az évben már 310-re emelkedett az eddigi összesített szám - írja az Infostart.

Értelmetlen összehasonlítani az előző év hasonló időszakának számait a jelenlegi időszakéval, hiszen egy átlagos esztendőben nagyjából ennyi feljelentést készítenek a halőrök egész évben. Engedély nélkül harmincheten horgásztak és volt, akivel azon kellett vitatkozniuk a halőröknek, hogy

a horgászat nem folytatható pusztán állampolgári jogon.

A használható felszerelések számát huszonöten sértették meg, ebből egy-egy horgász már négy és öt bottal horgászott. Tizenhat horgásznak kerülte el a figyelmét a méretkorlátozás, legtöbb esetben pontyoknál, de előfordult méreten aluli balin és csuka is. Négyen szerettek volna a darabszám korlátozás lehetőségénél több halat hazavinni, jellemzően süllőt - derült ki többek között.

NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?