15 °C Budapest

Felszámolják Budapest szégyenfoltját: felvonultak a munkagépek

2015. augusztus 26. 14:34

Megkezdődött a Normafa rehabilitációjának első szakasza; az Anna-réti játszóteret körbekerítették, a sétaút egy részét már feltúrták. A fejlesztést a többség támogatja, a futók most mégis panaszkodnak.

Augusztus elején a Hegyvidéki Önkormányzat, mint építtető megkezdte a Normafa rehabilitációjának erre az évre eső kivitelezési munkáit. A fejlesztés első szakaszában megújul a sétaút, átépül az Anna-réti játszótér, erdei tornaeszközöket telepítenek, valamint megtörténik a Jánoshegyi út kátyúzása is. A munkálatokra mindössze 3 hónapot kapott a kivitelező, vagyis a Zöld Hegyvidék Konzorcium.

Ugyan az első körös munkálatok nem tartanak sokáig, a november végi átadásig azonban lesz némi kellemtelenség. Az önkormányzat felhívása szerint, a munkálatok idejére az Anna-téri játszóteret lezárják, a Síház melletti parkoló egy része felvonulási munkaterület lesz, a Jánoshegyi úton pedig forgalmi korlátozások várhatók.

A Pénzcentrum helyszíni szemléje során több futó is arra panaszkodott, hogy a sétaút egyelőre nem lezárt területein is (a Síháztól a libegőig), a munkaterület kijelöléséhez hozzávetőlegesen 10 méterenként levert cölöpök miatt rendkívül veszélyes jelenleg sportolni.

Hiába van némi halványpiros festék rajtuk, alig lehet észrevenni a földből kb. 5 centire kilógó jelzőcölöpöket. Az egyik miatt majdnem akkorát estem, mint egy ház

- mondta az egyik futó, aki egyébként örül a fejlesztésnek.

A megújult sétányok az Anna-rétig 3 méter szélesek lesznek, innen pedig a libegőig 2 méter széles gyalogjárók készülnek.

Habár a fejlesztésnek még mindig vannak ellenzői, a többség mégis a rendbetétel mellett tette le a voksát - vagy teljesen hidegen hagyja a fejlesztés. Ahogy az a helyszínen elhelyezett tájékoztató táblán is szerepel, a XII. kerületi önkormányzat a 2015. május 17-én tartott helyi népszavazás eredményére hivatkozva kezdte meg a munkálatokat.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A helyi népszavazáson 81 százalékot kapott az igen, és 19 százalékot a nem.

Viszont a hegyvidéki szavazók nem voltak túl lelkesek: mindössze a választók negyedét érdekelte a Normafa jövője. A választók 27,6 százaléka vett részt a vasárnapi népszavazáson, így az hivatalosan érvénytelen lett. Az alábbi két videóból kiderül, miről is szavaztak a Hegyvidék polgárai:

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem