13 °C Budapest
Felszámolják Budapest szégyenfoltját: felvonultak a munkagépek

Felszámolják Budapest szégyenfoltját: felvonultak a munkagépek

2015. augusztus 26. 14:34

Megkezdődött a Normafa rehabilitációjának első szakasza; az Anna-réti játszóteret körbekerítették, a sétaút egy részét már feltúrták. A fejlesztést a többség támogatja, a futók most mégis panaszkodnak.

Augusztus elején a Hegyvidéki Önkormányzat, mint építtető megkezdte a Normafa rehabilitációjának erre az évre eső kivitelezési munkáit. A fejlesztés első szakaszában megújul a sétaút, átépül az Anna-réti játszótér, erdei tornaeszközöket telepítenek, valamint megtörténik a Jánoshegyi út kátyúzása is. A munkálatokra mindössze 3 hónapot kapott a kivitelező, vagyis a Zöld Hegyvidék Konzorcium.

Ugyan az első körös munkálatok nem tartanak sokáig, a november végi átadásig azonban lesz némi kellemtelenség. Az önkormányzat felhívása szerint, a munkálatok idejére az Anna-téri játszóteret lezárják, a Síház melletti parkoló egy része felvonulási munkaterület lesz, a Jánoshegyi úton pedig forgalmi korlátozások várhatók.

A Pénzcentrum helyszíni szemléje során több futó is arra panaszkodott, hogy a sétaút egyelőre nem lezárt területein is (a Síháztól a libegőig), a munkaterület kijelöléséhez hozzávetőlegesen 10 méterenként levert cölöpök miatt rendkívül veszélyes jelenleg sportolni.

Hiába van némi halványpiros festék rajtuk, alig lehet észrevenni a földből kb. 5 centire kilógó jelzőcölöpöket. Az egyik miatt majdnem akkorát estem, mint egy ház

- mondta az egyik futó, aki egyébként örül a fejlesztésnek.

A megújult sétányok az Anna-rétig 3 méter szélesek lesznek, innen pedig a libegőig 2 méter széles gyalogjárók készülnek.

Habár a fejlesztésnek még mindig vannak ellenzői, a többség mégis a rendbetétel mellett tette le a voksát - vagy teljesen hidegen hagyja a fejlesztés. Ahogy az a helyszínen elhelyezett tájékoztató táblán is szerepel, a XII. kerületi önkormányzat a 2015. május 17-én tartott helyi népszavazás eredményére hivatkozva kezdte meg a munkálatokat.

A helyi népszavazáson 81 százalékot kapott az igen, és 19 százalékot a nem.

Viszont a hegyvidéki szavazók nem voltak túl lelkesek: mindössze a választók negyedét érdekelte a Normafa jövője. A választók 27,6 százaléka vett részt a vasárnapi népszavazáson, így az hivatalosan érvénytelen lett. Az alábbi két videóból kiderül, miről is szavaztak a Hegyvidék polgárai:

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 21. szerda
Konrád
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?