Reggeli idegeskedés után jelentős forinterősödés

Pénzcentrum
2005. december 1. 18:10

Reggel az EKB kamatdöntésével kapcsolatos spekuláció tovább gyengítette a forintot a tegnap esti gyengülést követően is. Egyes piaci szereplők arra számítottak, hogy nemcsak egyszeri emelés, hanem kamatemelési sorozat indul el, egyre inkább szűkül a magyar hozamfelár az euró-zónához képest. Déltől kezdve azonban - tehát már az EKB döntésének bejelentését megelőzően - túlsúlyba kerültek a

Reggel az EKB kamatdöntésével kapcsolatos spekuláció tovább gyengítette a forintot a tegnap esti gyengülést követően is. Egyes piaci szereplők arra számítottak, hogy nemcsak egyszeri emelés, hanem kamatemelési sorozat indul el, egyre inkább szűkül a magyar hozamfelár az euró-zónához képest. Déltől kezdve azonban - tehát már az EKB döntésének bejelentését megelőzően - túlsúlyba kerültek a forintvevők. Ebben szerepet játszhatott a Budapest Airport privatizációs tenderével kapcsolatos hír is: még idén biztosan lezárul a tranzakció (egyesek már tudni vélik, hogy mennyi a vételár, illetve ki a befutó). Az ellenérték forintra történő konverziójával (annak módjával) kapcsolatban spekulatív viselkedés a jellemző hetek óta.

eurhufcomp
eurhufcomp

Miután az EKB elnöke, Jean-Claude Trichet a kamatdöntést követő sajtótájékoztatón utalt rá, hogy a mai lépés nem feltétlenül egy folyamatos kamatemelési sorozat első lépése, valamennyi régiós deviza erősödése további lendületet kapott az euróval szemben. Az esti órákra a forint/euró jegyzések jelentős forinterősödést mutatnak: a kurzus a 252-252.50-es sávba jutott szemben a délelőtti 254 közeli szintről.

2005.12.01 14:40
Trichet: nem döntünk idő előtt egy kamatemelési sorozatról

Az állampapírok másodpiacán az EKB kamatdöntését megelőzően minimális mozgások látszottak, azt követően enyhe hozamcsökkenés bontakozott ki. Az ÁKK által megállapított referencia-hozamok fél három körül még 1-3 bp-os hozamemelkedést mutattak a tegnapi szintekhez képest. A kora esti jegyzések tegnap estéhez viszonyítva jellemzően 4-7 bp-os hozamcsökkenéseket mutatnak.

A forint/euró kurzus ma reggel már a negyedik egymást követő alkalommal sem tudta áttörni (illetve most megközelíteni sem) a 254.50-es támasz-szintet, így a következő napokban várható, hogy a kurzus ismét a "megszokott" 251-253.50-es sávban mozog majd.

Holnap a magyar piacon igazán piacmozgató információra nem számíthatunk, fontos lesz azonban figyelni a FED várható kamatpolitikája szempontjából is lényeges amerikai munkaerő-piaci adatokra (14:30).

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm