Reggeli idegeskedés után jelentős forinterősödés

Pénzcentrum
2005. december 1. 18:10

Reggel az EKB kamatdöntésével kapcsolatos spekuláció tovább gyengítette a forintot a tegnap esti gyengülést követően is. Egyes piaci szereplők arra számítottak, hogy nemcsak egyszeri emelés, hanem kamatemelési sorozat indul el, egyre inkább szűkül a magyar hozamfelár az euró-zónához képest. Déltől kezdve azonban - tehát már az EKB döntésének bejelentését megelőzően - túlsúlyba kerültek a

Reggel az EKB kamatdöntésével kapcsolatos spekuláció tovább gyengítette a forintot a tegnap esti gyengülést követően is. Egyes piaci szereplők arra számítottak, hogy nemcsak egyszeri emelés, hanem kamatemelési sorozat indul el, egyre inkább szűkül a magyar hozamfelár az euró-zónához képest. Déltől kezdve azonban - tehát már az EKB döntésének bejelentését megelőzően - túlsúlyba kerültek a forintvevők. Ebben szerepet játszhatott a Budapest Airport privatizációs tenderével kapcsolatos hír is: még idén biztosan lezárul a tranzakció (egyesek már tudni vélik, hogy mennyi a vételár, illetve ki a befutó). Az ellenérték forintra történő konverziójával (annak módjával) kapcsolatban spekulatív viselkedés a jellemző hetek óta.

eurhufcomp
eurhufcomp

Miután az EKB elnöke, Jean-Claude Trichet a kamatdöntést követő sajtótájékoztatón utalt rá, hogy a mai lépés nem feltétlenül egy folyamatos kamatemelési sorozat első lépése, valamennyi régiós deviza erősödése további lendületet kapott az euróval szemben. Az esti órákra a forint/euró jegyzések jelentős forinterősödést mutatnak: a kurzus a 252-252.50-es sávba jutott szemben a délelőtti 254 közeli szintről.

2005.12.01 14:40
Trichet: nem döntünk idő előtt egy kamatemelési sorozatról

Az állampapírok másodpiacán az EKB kamatdöntését megelőzően minimális mozgások látszottak, azt követően enyhe hozamcsökkenés bontakozott ki. Az ÁKK által megállapított referencia-hozamok fél három körül még 1-3 bp-os hozamemelkedést mutattak a tegnapi szintekhez képest. A kora esti jegyzések tegnap estéhez viszonyítva jellemzően 4-7 bp-os hozamcsökkenéseket mutatnak.

A forint/euró kurzus ma reggel már a negyedik egymást követő alkalommal sem tudta áttörni (illetve most megközelíteni sem) a 254.50-es támasz-szintet, így a következő napokban várható, hogy a kurzus ismét a "megszokott" 251-253.50-es sávban mozog majd.

Holnap a magyar piacon igazán piacmozgató információra nem számíthatunk, fontos lesz azonban figyelni a FED várható kamatpolitikája szempontjából is lényeges amerikai munkaerő-piaci adatokra (14:30).

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 16. kedd
Ábrahám
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?