25 °C Budapest

Megerősítette piaci szerepét a MasterCard

Pénzcentrum
2005. október 28. 14:36

Az MNB legfrissebb jelentése szerint a MasterCard Europe kártyatársaság megerősítette szerepét a magyar bankkártyapiacon.

 
 
A fizetési kártyaüzletágat vizsgáló tanulmány kimutatja, hogy a 2005. június 30-át megelőző egy évben, a MasterCard márkájú kártyák száma növekedett a legnagyobb mértékben Magyarországon, az előző év azonos időszakához képest. 513.000 újonnan kibocsátott MasterCard bankkártya talált gazdára hazánkban, amely 12,82 % növekedést jelent az elmúlt év hasonló időszakához képest. Az MNB jelentése szerint Magyarországon a MasterCard Europe bankkártyáit fogadják el a legtöbb üzletben (19.600 elfogadóhely).
„Alapvetően pozitív változások következtek be a bankkártya üzletágban – vallja Zdenek Houser,  MasterCard Europe Magyarországért, Horvátországért és Szlovéniáért felelős megbízott ügyvezetője – a jelentős, 10%-os bővülésen túl a legfontosabb változás, hogy a kártyás vásárlási tranzakciók aránya javult az ATM használathoz képest. A jelentés mutatja, hogy a POS terminálok használata egyre népszerűbb: míg tavaly minden 100 tranzakcióból csupán 41 volt POS vásárlás, idén ez a szám már 43 kártyás fizetést mutat.”
Fontos adat, hogy a chip-migrációs folyamat keretében az idei év közepére a betéti kártyák 11%-ára a hitelkártyák 4%-ára került fel a chip. A chip-migráció az ATM berendezések terén még nem indult el, de az év közepén már 5.522 kereskedői, és 191 banki elfogadóhelyen üzemelő POS terminál tudta olvasni a chipet.
Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 10. szerda
Lőrinc
32. hét
Augusztus 10.
Lusta nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?