-2 °C Budapest

Megerősítette piaci szerepét a MasterCard

Pénzcentrum
2005. október 28. 14:36

Az MNB legfrissebb jelentése szerint a MasterCard Europe kártyatársaság megerősítette szerepét a magyar bankkártyapiacon.

 
 
A fizetési kártyaüzletágat vizsgáló tanulmány kimutatja, hogy a 2005. június 30-át megelőző egy évben, a MasterCard márkájú kártyák száma növekedett a legnagyobb mértékben Magyarországon, az előző év azonos időszakához képest. 513.000 újonnan kibocsátott MasterCard bankkártya talált gazdára hazánkban, amely 12,82 % növekedést jelent az elmúlt év hasonló időszakához képest. Az MNB jelentése szerint Magyarországon a MasterCard Europe bankkártyáit fogadják el a legtöbb üzletben (19.600 elfogadóhely).
„Alapvetően pozitív változások következtek be a bankkártya üzletágban – vallja Zdenek Houser,  MasterCard Europe Magyarországért, Horvátországért és Szlovéniáért felelős megbízott ügyvezetője – a jelentős, 10%-os bővülésen túl a legfontosabb változás, hogy a kártyás vásárlási tranzakciók aránya javult az ATM használathoz képest. A jelentés mutatja, hogy a POS terminálok használata egyre népszerűbb: míg tavaly minden 100 tranzakcióból csupán 41 volt POS vásárlás, idén ez a szám már 43 kártyás fizetést mutat.”
Fontos adat, hogy a chip-migrációs folyamat keretében az idei év közepére a betéti kártyák 11%-ára a hitelkártyák 4%-ára került fel a chip. A chip-migráció az ATM berendezések terén még nem indult el, de az év közepén már 5.522 kereskedői, és 191 banki elfogadóhelyen üzemelő POS terminál tudta olvasni a chipet.
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 7. csütörtök
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm