14 °C Budapest

Megerősítette piaci szerepét a MasterCard

Pénzcentrum
2005. október 28. 14:36

Az MNB legfrissebb jelentése szerint a MasterCard Europe kártyatársaság megerősítette szerepét a magyar bankkártyapiacon.

 
 
A fizetési kártyaüzletágat vizsgáló tanulmány kimutatja, hogy a 2005. június 30-át megelőző egy évben, a MasterCard márkájú kártyák száma növekedett a legnagyobb mértékben Magyarországon, az előző év azonos időszakához képest. 513.000 újonnan kibocsátott MasterCard bankkártya talált gazdára hazánkban, amely 12,82 % növekedést jelent az elmúlt év hasonló időszakához képest. Az MNB jelentése szerint Magyarországon a MasterCard Europe bankkártyáit fogadják el a legtöbb üzletben (19.600 elfogadóhely).
„Alapvetően pozitív változások következtek be a bankkártya üzletágban – vallja Zdenek Houser,  MasterCard Europe Magyarországért, Horvátországért és Szlovéniáért felelős megbízott ügyvezetője – a jelentős, 10%-os bővülésen túl a legfontosabb változás, hogy a kártyás vásárlási tranzakciók aránya javult az ATM használathoz képest. A jelentés mutatja, hogy a POS terminálok használata egyre népszerűbb: míg tavaly minden 100 tranzakcióból csupán 41 volt POS vásárlás, idén ez a szám már 43 kártyás fizetést mutat.”
Fontos adat, hogy a chip-migrációs folyamat keretében az idei év közepére a betéti kártyák 11%-ára a hitelkártyák 4%-ára került fel a chip. A chip-migráció az ATM berendezések terén még nem indult el, de az év közepén már 5.522 kereskedői, és 191 banki elfogadóhelyen üzemelő POS terminál tudta olvasni a chipet.
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem