Young supporter man watching football game on television sitting at home couch with ball beer and chips in stress dejected and disappointed for failure shouting and complaining. Emotional fan watching the game of your favorite team cimlapi

Suttyomban robbantotta az áremelést a Netflix Magyarországon: ez senkinek sem fog tetszeni

2021. október 18. 17:57

Október 7-től drágult meg a Netflix háromból két csomagja, első körben az új előfizetők számára. A szolgálató Standard csomagja 9 százalékkal, 3190 Ft-ról 3490-ra drágult, míg a Prémium csomag havidíja 13 százalékkal, 3990 Ft-ról 4490 Ft-ra emelkedett. Az alap csomag árát nem változtatták meg, továbbra is 2490 Ft marad, viszont ilyen előfizetéssel csak SD minőségben érhetők el tartalmak.

Az elmúlt napokban több olvasói jelzést is kapott a SorozatWiki, illetve több Netflixes Facebook csoportban is keringtek olyan hírek, hogy egyes előfizetőknek bedrágította a csomagjait a Netflix. Többen viszont állították, hogy náluk nem történt áremelés. Csak új előfizetés esetén, vagy csomagváltásnál látszanak új árak a streaming szolgáltatónál, viszont ez már nem sokáig lesz így.

A portál kiderítette, hogy sajnos a Netflix jelenlegi magyar előfizetői sem ússzák meg az áremelést. “Ezek az árak az új előfizetőkre vonatkoznak, és fokozatosan lépnek érvénybe minden jelenlegi előfizető számára. A jelenlegi előfizetők e-mailben értesítést kapnak 30 nappal az árváltozás előtt, hacsak nem váltanak díjcsomagot” - írja a Netflix honlapja egy eldugott menüpont alatt. Ez magyarázatot ad arra is, hogy vannak, akiknél a streaming szolgáltató már meg is emelte az árakat, vannak akik már értesítést kaptak, sokan pedig még nem tapasztaltak semmit, mert az emelés fokozatosan lép életbe.

A portál információi szerint a magyarországi áremelkedésnek nem helyi okai vannak, hanem egy globális folyamat része és előbb utóbb minden országban meglépi a Netflix. Ezt erősíti az is, hogy tavaly októberben hasonló mértékű drágulás volt az online videótár amerikai ügyfeleinél is és azóta számos országban léptek hasonlót. A legnépszerűbb streaming szolgáltató Magyarországon hivatalosan 2016 januárjától érhető el és azóta most először emeltek árat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 17. 21:27
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem