6 °C Budapest
Toast with champagne at breakfast.

Pezsgés és zsizsgés Budafokon: nyárbúcsúztató koccintás pázsit, zene és gourmet reggelik kíséretében

2021. szeptember 14. 12:31

Ha van jól csengő szó manapság a gasztronómiában, a buborékok és a brunch biztosan közéjük tartozik. A korábbi bezárások okozta csiki-csuki után különösen felértékelődött a nyári összejövetelek jelentősége. Az első alkalommal június végén megrendezett Buborék Brunch azonnal megtalálta a maga közönségét: sokan a délutáni zárásig maradtak. Sokan a pázsiton "piknikeztek", mások játszottak, sakkoztak, lazultak, és a Törley Múzeumra is több turnusnyi látogató kíváncsi volt.

A helyszín Dél-Buda, a házigazda a nagy múltú Törley Pezsgőpincészet. Érdemes úgy érkezni, hogy szabadon szállhassanak a poharakban a buborékok – vagy nagyon szépen megköszönni a józan sofőrnek a fuvart, például olyan nem hétköznapi reggelikkel, mint a füstölt libamáj savanyított szilvával és fűszeres szilvakrémmel, bundás kaláccsal. Az elkövető a BBQ szcénában is jól ismert KicsiZso, a budai reggeliző tulajdonosa – és a Buborék Brunch ötletgazdája.

Olyan ízbomba tételekkel is kísérhetjük a pezsgőket, mint a Venison Gusto szarvas bresaolája szarvasgombás bivalymozzarellával és 5 éves, érlelt balzsamecetkrémmel, kovászos bagettben. Aki a brunch-ot klasszikusan képzeli, választhatja az I. kerületi Zërgë vagy a Bartók Béla úti Wömbät angol reggelijét a kötelező elemekkel, mint a szalonna, babsaláta, tökéletes tojás és esetükben a kovászos kenyér.

A pastrami ritka kincs a hazai vendéglátásban. Aki a legendás New York-i marhaszendvicsre vágyna, az V. kerületi brunch-hely, a Mokka Cuka hazai átiratát kóstolhatja, Benedict-tojással kísérve. A szintén belvárosi Gentry Coffee&Brunch két igen cifra étellel is készül, kolbász nélkül márpedig nem brunch a brunch, ezért tőlük a saját töltésű csirkekolbászt ajánljuk popcornkrémmel, marinált hagymával, sós citrommal és kovászos kenyérrel.

Nincs ma már menő brunch avokádó nélkül. A mindig trendi reggelikínálattal váró Szimply és Horizont most is olyan nemzetközi kedvencekkel várnak, mint a fekete színű waffle, amely nem a sütőben felejtett gofrit jelenti, hanem aktív szénnel készülő, látványos ételeket. Avokádó fronton pedig avo bagellel készülnek, igen puccos módon: marinált-dehidratált tojással, rózsaborsos-lime-os pink aiolival és szezonális salátával az avokádókrémen.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ha már klasszikusok: ahány ház, annyit bundás kenyér, de vajon hogyan készíti Buda egyik törzshelye, a pasaréti Alessio? Megtudják a Buborék Brunch-olók. A vendégek minden étel mellé egy pohár pezsgőt kapnak, a fogásokhoz illő pezsgőajánlatokkal: a Francois, Törley, Hungária pezsgők mellett lesz champagne is, valamint további pezsgőválaszték a Buborék Bárban.

KicsiZso Reggeliző Kávézó

  • Füstölt libamáj savanyított szilvával és fűszeres szilvakrémmel, bundás kaláccsal
  • Eggs ekler: égetett tészta tépett ázsiai kacsával, tökéletes tojás, pezsgős hollandimártás
  • Sajttorta, bazsalikomos gyümölcs salsa, ropogós grillázs

Mokka Cukka

  • Füstölt lazacos-avokádós Eggs Benedict
  • Fűszeres pastramis Eggs Benedict
  • Pink füstölt kacsamell Eggs Benedict

Gentry Coffee&Brunch

  • Marinált zöldségek, paradicsomvíz, rákolaj, köményes ropogós, pisztrángkaviár
  • Sajat töltésű csirkekolbász, popcornkrém, marinált hagyma, sós citrom, kovászos kenyér

Szimply / Horizont

  • Avo bagel: marinált-dehidratált tojás avokádókrémes bagelen, rózsaborsos-lime-os pink aiolival, szezonális salátával
  • Black waffle: fekete belga gofri friss gyümölcsökkel, eper chutney-val, ropogós mogyoróvajjal, magokkal

Zërgë / Wömbät

  • Tintahaltintás fekete bagel korianderes rákcevichével
  • Angol reggeli: szalonna, babsaláta, tökéletes tojás, kovászos kenyér

Alessio

  • Steak English muffinban, tökéletes tojás, hollandi mártás
  • Klasszikus bundás kenyér, orosz tejföl, sajt

Venison Gusto

  • Pikáns paprikás vízibivalyszalámi, napon szárított paradicsom marmelade kajszibarackkal, szezámolajon pirított dió, római saláta, kovászos bagett
  • Szarvas bresaola, szarvasgombás bivalymozzarella, 5 éves, érlelt balzsamecetkrém, kovászos bagett

Az italokért felel:

  • Buborék Bár
  • Törley Pezsgőmanufaktúra
  • Hungária Pezsgő
  • One Packet Coffee
  • Kappu Specialty Coffee
  • Activé FiberShake
  • Szentkirályi Ásványvíz

A II. Buborék Brunch 1882 forintos belépőjegyára tartalmazza:

  • Egy Törley pezsgőspohár
  • Belépőt a Törley Látógatóközpontba
  • Vezetett pincesétát (3 időpontban a rendezvény ideje alatt)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem