17 °C Budapest
Village roofs covered in snow

Így lehet családi házat venni Magyarországon 1 millió forintért: ez nem csalás, valaki így matekozik

2023. december 30. 15:03

Az év legolcsóbban eladott ingatlana egy 100 négyzetméteres mezőtárkányi ház volt, amely kereken 1 millió forintért került az új tulajdonoshoz. Ehhez képest a egdrágább eladott ingatlan egy római-parti luxusvilla volt, ami több mint 700 millió forintért cserélt gazdát. A leggyorsabban eladott ingatlan egy közel 32 millió forintos XIV. kerületi panellakás volt, amely 18 óra alatt talált gazdára. Szintén napon belül jött vevő egy 82,5 millió forintos isaszegi családi házra is.

Izgalmas évet zárt idén a lakáspiac, ami új rekordok beállításával is együtt járt. Ezeket gyűjtötte saját adatai alapján az ingatlan.com. Az összessítésből kiderül többek között, hogy három hónap alatt talált gazdára az a mezőtárkányi, kétszobás, 100 négyzetméter alapterületű családi ház, amely 1 millió forintért kelt el júliusban Ezzel az összeggel a legolcsóbb lakóingatlan volt az idén náluk. 

Nem kellett sokat várni a vevőre a legdrágább eladott ingatlan esetében sem. Mindössze két hónapig volt a kínálatban az a budapesti Római parton található, 900 négyzetméteres telken álló 460 négyzetméteres és hatszobás villa, ami több mint 700 millió forintért kelt el novemberben.

A leggyorsabban eladott lakóingatlanok “vetélkedője” majdnem holtversennyel zárult. A főváros XIV. kerületében lévő Füredi utcai lakótelep egyik kétszobás, 46 négyzetméteres panellakását 31,9 millióért hirdette meg az tulajdonos, a vásárló pedig 18 órán belül jelentkezett érte. Szintén kevesebb mint 20 óra alatt került új tulajdonosához 82,5 millió forintért egy 100 négyzetméteres, négyszobás isaszegi családi ház.

Történelmi rekorder a kínálatban

A még eladásra váró ingatlanok között történelmi rekord született. Egy szombathelyi kastély ugyanis kereken 30 millió euróért, a pénteki jegybanki középárfolyamon több mint 11,48 milliárd forintért kínálnak eladásra, hasonlóan magas összegre pedig eddig nem volt még példa a magyarországi lakóingatlanok piacán.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A több mint 65 ezer négyzetméteres telken állói 3600 négyzetméter alapterületű, 41 szobás ingatlanban a hirdetés szerint számos különlegesség található: Széchenyi István könyvesszekrénye, Andrássy Gyula gróf ágya és a Ming dinasztia legutolsó császárának nászéjszakára készített ágya is, valamint Napóleon lengyel szeretőjének hálószobabútorai. További kivételes “extra”, hogy a kastély saját termálkúttal rendelkezik. A kínálatban jelenleg is megtalálható második és harmadik legdrágább ingatlan az acsai és a mocsai kastély, amelyekért 5,05 és 4,98 milliárd forintot szeretnének kapni az eladók.

38-ezerszeres rekordkülönbség

A legolcsóbb eladó ingatlant egy putnoki 50 négyzetméteres, szigetelt borház képviseli a kínálatban, aminek eladási ára csupán 300 ezer forint. Ezzel történelmi rekord is született, mert ekkora különbség nem mutatkozott a legolcsóbb és legdrágább eladó ingatlanok ára között. A putnoki borház és a szombathelyi kastély értéke közti különbség több mint 38-ezerszeres, amire még nem volt példa az ingatlan.com több mint 25 éves történetében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 2. csütörtök
Zsigmond
18. hét
Május 2.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem