7 °C Budapest
Elképesztő, mennyiből pénzből lehet új konyhád 2022-ben: nagyon felmentek az árak

Elképesztő, mennyiből pénzből lehet új konyhád 2022-ben: nagyon felmentek az árak

2022. január 10. 08:15

Az otthonfelújítási program népszerűsége töretlen, mely mint ahogy az várható volt, megdrágította a piacot. A HellloVidéknek nyilatkozó szakemberek szerint, annyi a megrendelésük, hogy nem győzik a munkát. A két legnépszerűbb célként a belső terek, illetve a fürdőszobák felújítását említették, de a külső nyílászárók cseréjét és a hőszigetelési munkálatokat is nagyon sokan szeretnék elvégeztetni. 

A magyar családok tavaly óta 3 millió forintos összeghatárig állami támogatást igényelhetnek az otthonuk felújítására, ha ők is beletesznek ugyanennyit. Ahogy az várható volt, tömegével cserélnék le a magyarok a bútoraikat, újítanák meg belső tereiket, a szakemberek nem is bírják a sok megrendelést - számol be a HelloVidék.

A felújításoknál most ami az elsődleges, az a konyha, a fürdőszoba és az előszoba, ezek viszik a megrendelők körében a prímet, de jellemzően a legtöbben új konyhában gondolkodnak. A teljes csere, ami alaphangon is, a technikai berendezések (új sütő, hűtő, páraelszívó stb…) nélkül, a szakemberek szerint 600-800 ezer forintnál kezdődik.

Farkas Mihály, az Örs vezér téri IKEA Értékesítési vezetője a HelloVidéknek elmondta, hogy a 3+3 millió állami támogatás óta, 2021 januárjától kezdődően vállalkozói szerződéssel adják el a konyhaszereléseket, ami szükséges ahhoz, hogy a vásárlók igénybe tudják venni a támogatást. Az Örs vezér téri áruházban az elmúlt évben a konyhaszerelési megrendelések közel 25%-nál jelezték a vásárlók ilyen jellegű igényeiket.

Ha érdekel a teljes cikk, a HelloVidék oldalán elolvasgatod. KATT!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Gyász: elhunyt Pál Mihály

Nyolcvanhat éves korában szerdán elhunyt Pál Mihály Munkácsy-díjas szobrászművész - közölte a család csütörtökön.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 2. vasárnap
Áron
13. hét
Április 2.
Virágvasárnap
Április 2.
Ifjúsági világnap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 19:18