16 °C Budapest
Switches in fusebox. Many black circuit brakers in a row in position OFF and one red switch in position ON. 3d illustration

Komoly problémák az energiaszolgáltatónál: ezek az ügyfelek tízezer forintot is bukhatnak

2021. augusztus 31. 11:28

Napok óta nem működik az  ügyfélszolgálat és az applikáció sem, van aki telefonon sem tudja bediktálni az óraállását - számoltak be a problémákról az ATV nézői.

Napok óta nem működik az ELMŰ-nél az ügyfélszolgálat és az applikáció sem, a napelemesek pedig telefonon sem tudják bediktálni az óraállásaikat. Azok, akik napelemes rendszert használnak, így most akár több tízezer forintot is veszíthetnek, hiszen nekik évente egyszer kell bediktálniuk azt, hogy mennyi áramot fogyasztottak és mennyit tápláltak vissza a hálózatba.

AZ ELMŰ levelében azt írta az ATV híradónak, hogy ezzel kapcsolatban jelenleg is zajlanak az egyeztetések az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt-vel. Ez a vállalatcsoport veszi át ugyanis a fogyasztókat szeptember 1-jétől. A váltás 2,2 millió ügyfelet érint.

Szintén az ELMŰ írta azt, hogy a szolgáltatóváltás miatti mérőállás bejelentések száma jelentősen megemelkedett. Az ügyfeleket arra kérik, hogy erre a célra az online ügyfélszolgálatot használják – ami azonban augusztus 28-tól nem elérhető –, vagy a mobilapplikációt.

Ahogy azt a Pénzcentrum is megírta az MVM a napokban honlapján arra hívta fel a figyelmet, hogy a nevükben ismeretlen csalók hamis díjbekérővel próbálnak pénzt szerezni az ügyfelektől. A kibernetikai szakértő szerint kellő elővigyázatosság nélkül bárki válhat áldozattá. „Azokon a csatornákon tegyük az információkérést és tranzakciót, amiket már ismerünk. (…) Ott tegyünk meg bármiféle tranzakciót, ne az e-mailekben kapott linkekre való kattintással” – tanácsolta a csatorna híradójában nyilatkozva Farkas Imre, a Fortix Consulting Kft. cégvezetője. Hozzátette: további segítséget jelenthet, ha egy előre beállítunk egy limitet, korlátozhatjuk a bankkártyához való hozzáférést.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem