20 °C Budapest
Azért ez erős: ennyit kaszálhatsz, ha kiadod budapesti lakásod

Azért ez erős: ennyit kaszálhatsz, ha kiadod budapesti lakásod

2017. szeptember 20. 15:06

Dübörög az albérletpiac, így jóformán minden lakást ki lehet adni. Egyáltalán nem mindegy azonban, hogy hosszú távon mekkora ráfordítással mennyit keresünk kiadott ingatlanunkon. Továbbá, hogy mennyire megbízható albérlőket találunk. Ha minden fontos dologra odafigyelünk, akkor akár 6-7 százalékos bruttó bérleti-díj hozam is elérhető.


Dübörög az albérletpiac, ugyanakkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen kondíciók mellett adjuk ki lakásunkat. A lehető legnagyobb hozam elérése érdekében, fontos hogy körültekintőek legyünk és meghalljuk a bérlők igényeit - mondták el a Cordia szakértői.

Egy új építésű lakás négyzetméter árai a Corvin Sétányon 600-650 ezer forint körül alakultak 2015, 2016-ban. Azonban mára ezek az árak elérhetik a 800 ezer forintot is. A sétányon található új ingatlanok legnagyobb részét 2 szobás lakások alkotják, hiszen ezeket keresik a legtöbben. Így egy 60 négyzetméteres lakás, a régi árak ismeretében 36 millió forintos, míg a legújabb árak szerint 48 milliós beruházást jelentene.

"Amennyiben hosszú távú lakáskiadásról van szó, a Corvin Sétányon található átlagos stúdió lakás esetében havi 450 eurós bérleti díjjal számolhatunk, a nagyobb, másfél szobás otthonok átlagosan 650-700 euróért, a 2 hálószobás lakások pedig - alapterülettől függően - legalább 1100 euróért adhatóak ki a tapasztalataink szerint. Ez átlagosan 6-7 százalékos bruttó bérletidíj-hozamnak felel meg."

- mondta el Fodor Gabriella a lakások bérbeadásával foglalkozó Cordia Property Management vezetője.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ezeket az összegeket látva nem meglepő, hogy a Corvin Sétány lakásait főleg beruházási céllal vásárolják, és a bérlők 90 százalékban külföldi egyetemisták, akik jellemzően a Semmelweis Egyetem vagy az Állatorvostudományi Egyetem hallgatói. A vállalat más helyeken is foglalkozik új lakások építésével, ilyen például Zugló, ahol már jóval több a saját részre vásárolt ingatlan.

NEKED AJÁNLJUK
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 20. szombat
István
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?