15 °C Budapest
Kutyája van? Fizethet: új adót vetne ki a kormány

Kutyája van? Fizethet: új adót vetne ki a kormány

2017. május 4. 09:01

Új adót vetne ki a kutyatartókra az a törvényjavaslat, amit Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyújtott be még a múlt héten - írja az Állatportál.hu.

Az állatvédelmi törvény módosítására irányuló javaslatban olvasható az ebrendészeti feladatok költségtérítéséről szóló rendelkezés. E szerint a kutyatartás helye szerint illetékes önkormányzat évente ebrendészeti hozzájárulást szedhet be az állattartóktól. Ennek összegét az ebtartás céljától és körülményeitől, illetve az ebtartó szociális helyzetétől függően állapítják meg, de

kutyánként nem haladhatja meg a hatezer, veszélyes eb esetén a húszezer forintot.

A törvényjavaslatot benyújtó Semjén Zsolt, aki egyébként az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke, a törvényjavaslat benyújtásakor figyelt rá, hogy a hozzájárulás alól kivételt jelentsenek az Országos Magyar Vadászkamara által kiállított vadászkutya alkalmassági vizsgaigazolvánnyal rendelkező ebek.

A hozzájárulás alól mentesülnek még a mentő és segítő kutyák, a rend és honvédelmi szervek kötelékében szolgáló ebek, illetve a "veszélyes" kutyafajták kivételével minden ivartalanított kutya. Kivételek még az ismert tartóval nem rendelkező és állatmenhelyen, ebrendészeti telepen vagy állatvédelmi szervezet gondozásában tartott, valamint az állatmenhely, ebrendészeti telep vagy állatvédelmi szervezet által örökbeadott ebek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A törvényjavaslatból kiderül, a befolyt ebrendészeti hozzájárulás összegét az ebek ivartalanításának támogatására, az állatmenhelyek és az ebrendészeti telepek fenntartására, állatvédelmi szervezetek támogatására, valamint az ebösszeírás vagy egyéb, az ebtartással kapcsolatos állatjóléti és közegészségügyi intézkedések finanszírozására fordítanák.

UPDATE: Már 2012-ben életbe lépett és jelenleg is hatályos az ebrendészeti hozzájárulás, nincs tehát szó semmilyen új adóról - írja a Portfolio. Így tehát az sem igaz, hogy a kormány most emelné a törvénybe azt, hogy a vadászkutyák után nem kell megfizetni ezt az adót, mivel ez a kitétel jelenleg is hatályos

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?