21 °C Budapest

Kutyája van? Fizethet: új adót vetne ki a kormány

2017. május 4. 09:01

Új adót vetne ki a kutyatartókra az a törvényjavaslat, amit Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyújtott be még a múlt héten - írja az Állatportál.hu.

Az állatvédelmi törvény módosítására irányuló javaslatban olvasható az ebrendészeti feladatok költségtérítéséről szóló rendelkezés. E szerint a kutyatartás helye szerint illetékes önkormányzat évente ebrendészeti hozzájárulást szedhet be az állattartóktól. Ennek összegét az ebtartás céljától és körülményeitől, illetve az ebtartó szociális helyzetétől függően állapítják meg, de

kutyánként nem haladhatja meg a hatezer, veszélyes eb esetén a húszezer forintot.

A törvényjavaslatot benyújtó Semjén Zsolt, aki egyébként az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke, a törvényjavaslat benyújtásakor figyelt rá, hogy a hozzájárulás alól kivételt jelentsenek az Országos Magyar Vadászkamara által kiállított vadászkutya alkalmassági vizsgaigazolvánnyal rendelkező ebek.

A hozzájárulás alól mentesülnek még a mentő és segítő kutyák, a rend és honvédelmi szervek kötelékében szolgáló ebek, illetve a "veszélyes" kutyafajták kivételével minden ivartalanított kutya. Kivételek még az ismert tartóval nem rendelkező és állatmenhelyen, ebrendészeti telepen vagy állatvédelmi szervezet gondozásában tartott, valamint az állatmenhely, ebrendészeti telep vagy állatvédelmi szervezet által örökbeadott ebek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A törvényjavaslatból kiderül, a befolyt ebrendészeti hozzájárulás összegét az ebek ivartalanításának támogatására, az állatmenhelyek és az ebrendészeti telepek fenntartására, állatvédelmi szervezetek támogatására, valamint az ebösszeírás vagy egyéb, az ebtartással kapcsolatos állatjóléti és közegészségügyi intézkedések finanszírozására fordítanák.

UPDATE: Már 2012-ben életbe lépett és jelenleg is hatályos az ebrendészeti hozzájárulás, nincs tehát szó semmilyen új adóról - írja a Portfolio. Így tehát az sem igaz, hogy a kormány most emelné a törvénybe azt, hogy a vadászkutyák után nem kell megfizetni ezt az adót, mivel ez a kitétel jelenleg is hatályos

NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm