19 °C Budapest
Brutális bírság a Vodafone-nak: ezzel tévesztették meg az ügyfeleket

Brutális bírság a Vodafone-nak: ezzel tévesztették meg az ügyfeleket

2014. október 8. 16:01

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt. (Vodafone) 2012. november 1. és 2013. március 1. között a Vodafone RED VitaMAX tarifacsomag népszerűsítése során - lényeges információ elhallgatásával - megtévesztette a fogyasztókat, ezért 110 millió forintos bíráságot szabtak ki a vállalkozásra.

A Vodafone RED VitaMAX prepaid szolgáltatásának vizsgálta a Gazdasági Versenyhivatal. Az előre fizetett díjú mobil szolgáltatás ajánlata alapján a fogyasztók

azt gondolták, hogy a csomag előfizetőinek minden 7000 forint feletti egyenlegfeltöltés esetén 30 napig korlátlan hálózaton belüli perceket és SMS-eket, továbbá 200 MB belföldi adatforgalmat biztosít a Vodafone.


A hivatal megállapította, hogy a vállalkozás a hirdetéseiben nem tájékoztatta a fogyasztókat arról a jelentős információról, hogy a tarifaváltás esetén a feltöltés előtt meglévő ügyfélszámlájukon rendelkezésre álló egyenleg is lejár a feltöltést követő 30. napon, ezzel a korábban, akár 345 napra érvényesként feltöltött összeget elveszíthették.

A Vodafone ezzel megtévesztette ügyfeleit,

a GVH 110 millió forintos bírságot szabott ki a vállalkozásra.

Súlyosító tényező volt az, hogy az országos kereskedelmi csatornákon keresztül nagyon sok emberhez juthatott el a megtévesztő hirdetés. Szintén súlyosító körülményként vette figyelembe a hivatal, hogy csak

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

az elmúlt 5 évben nyolc alkalommal megállapította, hogy a vállalkozás a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást

tanúsított.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?