2 °C Budapest

Jól muzsikál idén a lakáspiac

Pénzcentrum
2012. április 2. 17:04

Továbbra is magas tranzakciószámot produkál az ingatlanpiac, annak ellenére, hogy két hónapja lezárult a végtörlesztési időszak. 2012 márciusában, országos szinten 8 205 ingatlan adás-vétel zajlott - derül ki a Duna House legfrissebb tranzakciószám becsléséből.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Ami az adásvételi darabszámokat illeti az elmúlt négy szűkös ingatlanpiaci évet követően mindenképp bíztató negyedévvel kezdődött a 2012-es esztendő. Bár tény, hogy a több mint nyolcezres tranzakciószám nem az idei év legjobbja, de így is a tavalyi - körülbelül 7 ezres - havi átlagnál jó 15 százalékkal magasabb.


Szakértők szerint természetesen várható volt, hogy a végtörlesztést követően visszaáll a piac, csak annak szintje volt megjósolhatatlan. Bizakodásra ad okot ugyanakkor, hogy az áprilisi előrejelzések is bíztatóak, így előfordulhat, hogy ezen a magasabb szinten stabilizálódik a piac.

Amennyiben stabilizálódik a piac - nem történik idén váratlan, jelentősebb gazdasági esemény, úgy az idei összes tranzakciószám elérheti akár a 100-110 ezres nagyságrendet is.

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 27. 20:59