-2 °C Budapest

Jól muzsikál idén a lakáspiac

Pénzcentrum
2012. április 2. 17:04

Továbbra is magas tranzakciószámot produkál az ingatlanpiac, annak ellenére, hogy két hónapja lezárult a végtörlesztési időszak. 2012 márciusában, országos szinten 8 205 ingatlan adás-vétel zajlott - derül ki a Duna House legfrissebb tranzakciószám becsléséből.

Ami az adásvételi darabszámokat illeti az elmúlt négy szűkös ingatlanpiaci évet követően mindenképp bíztató negyedévvel kezdődött a 2012-es esztendő. Bár tény, hogy a több mint nyolcezres tranzakciószám nem az idei év legjobbja, de így is a tavalyi - körülbelül 7 ezres - havi átlagnál jó 15 százalékkal magasabb.


Szakértők szerint természetesen várható volt, hogy a végtörlesztést követően visszaáll a piac, csak annak szintje volt megjósolhatatlan. Bizakodásra ad okot ugyanakkor, hogy az áprilisi előrejelzések is bíztatóak, így előfordulhat, hogy ezen a magasabb szinten stabilizálódik a piac.

Amennyiben stabilizálódik a piac - nem történik idén váratlan, jelentősebb gazdasági esemény, úgy az idei összes tranzakciószám elérheti akár a 100-110 ezres nagyságrendet is.

 

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 22:14
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 18:19