3 °C Budapest

A fiatalok a félszocpolra várnak?

2012. március 12. 09:34

Az állami támogatások esélyt adhatnak az ingatlanpiac fellendülésére, de továbbra is égetően nagy szükség lenne bérlakásokra - írja a Magyar Hírlap.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Átfogó, hosszú távú lakáspolitikára van szükség, amely kormányoktól függetlenül utat mutatna - közölte a napilappal Borsi László, a Lakásvásár Médiacsoport elnöke. Ugyanakkor, mint mondta: a szocpolra és a kamattámogatott hitelre összesen hatmilliárd forintot különített el a kormányzat, ezzel szemben a 2004-es csúcsévnek számító időszakban mindez elérte a 230-250 milliárd forintot.

Éppen ezért az elnök véleménye szerint szükséges lenne a félszocpol bevezetésére is. a legtöbb fiatal pár ugyanis elsősorban olcsó lakásban gondolkodik.

Borsi László mindemellett elmondta, hogy az állami ösztönzőkön túl új lakásokra, szociális bérlakásokra is szükség lenne. Mint mondta: rengeteg elavult lakás található ma Magyarországon, melyben még mindig élnek emberek. Ennek megváltoztatásához, a lakásállomány lecserélődéséhez komplett, átfogó bérlakásprogram kidolgozására lenne szükség, de amíg a gazdaság nem áll talpra, nem várható hasonló program és beruházás.

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?