-1 °C Budapest

Pucér lakásokat adnak át a pofátlan eladók

2010. október 13. 15:02

Angliába is begyűrűződött a válság, ami miatt az emberek tömegesen költöznek kisebb, olcsóbb lakásokba. Viszont az eddigi tapasztalatokkal szemben mindent visznek magukkal, ami csak mozdítható. Szétszedik, szétszerelik, illetve lebontják a berendezéseket; az új tulaj így a csupasz házba költözik be.

Több új házvásárló is panaszkodott az utóbbi években tömegesen elterjedt gyakorlatra. Amíg a prospektusban a szépen csillogó, esztétikusan berendezett lakásra mondanak igent a vevők, megérkezve új otthonukba a döbbenettől szóhoz se jutnak. Felszedett szőnyegek, falból kitépett villanykapcsolók, leszedett csillárok képe fogadja őket. Se tűzhely, se meleg vizes bojler, de még WC papírtartó sincs. Sőt sok helyen a radiátorokat, a rézkilincseket - és fogantyúkat is elvitték a régi tuljadonosok.

Tízből hét angol család szembesül ilyen állapotokkal beköltözéskor. Szerintük tarthatatlan, hogy nem lehet fürödni, mosogatni, fűteni, ajtókat nyitni-zárni, mellesleg lámpa hiányában még sötét is van.  Az még rendben lett volna, hogy a mosógépet elviszik a volt tulajok, de hogy kiszedik a kapcsolókat, leszedik a WC ülőkéket és elvisznek minden konyhai berendezést, az már sok.

A volt tulajdonosok a lebontott fémtárgyakat hulladék-vasként értékesítik. A rezet magas világpiaci ára miatt a kereskedők is jó áron veszik át. A vevők mehetnének a bíróságra perelni, de nem lenne sok értelme az erőfeszítésnek. Egyrészt a per sokáig elhúzódhat, másrészt a vele járó költségek magasabbak, mint az elvitt tárgyak értéke. Sok esetben pedig nem is törvénysértés, hogy a régi gazda magával viszi szeretett WC ülőkéjét.

Egy angliai ügyvéd azt tanácsolta mindenkinek, hogy alaposan győződjön meg a ház állapotáról, amit meg akar venni. Írjon olyan szerződést, bármilyen bugyuta is, ami minden eszközre kitér, amit a régi tulaj nem vihet magával. Ez a legtisztább rendezése a dolgoknak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Egy dél devoni üzletasszony biztosabbra ment: testőrséget fogadott a lakásváltás idejére. A biztonsági emberek őrizték az új házat addig, amíg az asszony a gyerekekkel a régi házból át nem költözött.

 

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 9. szombat
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem