27 °C Budapest

Pucér lakásokat adnak át a pofátlan eladók

2010. október 13. 15:02

Angliába is begyűrűződött a válság, ami miatt az emberek tömegesen költöznek kisebb, olcsóbb lakásokba. Viszont az eddigi tapasztalatokkal szemben mindent visznek magukkal, ami csak mozdítható. Szétszedik, szétszerelik, illetve lebontják a berendezéseket; az új tulaj így a csupasz házba költözik be.

Több új házvásárló is panaszkodott az utóbbi években tömegesen elterjedt gyakorlatra. Amíg a prospektusban a szépen csillogó, esztétikusan berendezett lakásra mondanak igent a vevők, megérkezve új otthonukba a döbbenettől szóhoz se jutnak. Felszedett szőnyegek, falból kitépett villanykapcsolók, leszedett csillárok képe fogadja őket. Se tűzhely, se meleg vizes bojler, de még WC papírtartó sincs. Sőt sok helyen a radiátorokat, a rézkilincseket - és fogantyúkat is elvitték a régi tuljadonosok.

Tízből hét angol család szembesül ilyen állapotokkal beköltözéskor. Szerintük tarthatatlan, hogy nem lehet fürödni, mosogatni, fűteni, ajtókat nyitni-zárni, mellesleg lámpa hiányában még sötét is van.  Az még rendben lett volna, hogy a mosógépet elviszik a volt tulajok, de hogy kiszedik a kapcsolókat, leszedik a WC ülőkéket és elvisznek minden konyhai berendezést, az már sok.

A volt tulajdonosok a lebontott fémtárgyakat hulladék-vasként értékesítik. A rezet magas világpiaci ára miatt a kereskedők is jó áron veszik át. A vevők mehetnének a bíróságra perelni, de nem lenne sok értelme az erőfeszítésnek. Egyrészt a per sokáig elhúzódhat, másrészt a vele járó költségek magasabbak, mint az elvitt tárgyak értéke. Sok esetben pedig nem is törvénysértés, hogy a régi gazda magával viszi szeretett WC ülőkéjét.

Egy angliai ügyvéd azt tanácsolta mindenkinek, hogy alaposan győződjön meg a ház állapotáról, amit meg akar venni. Írjon olyan szerződést, bármilyen bugyuta is, ami minden eszközre kitér, amit a régi tulaj nem vihet magával. Ez a legtisztább rendezése a dolgoknak.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Egy dél devoni üzletasszony biztosabbra ment: testőrséget fogadott a lakásváltás idejére. A biztonsági emberek őrizték az új házat addig, amíg az asszony a gyerekekkel a régi házból át nem költözött.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?