Soros szerint még van hova zuhanni az ingatlanáraknak

2009. április 3. 12:30

Nem túl bizakodó Soros György a kereskedelmi ingatlanok piacával kapcsolatban. Véleménye szerint még legalább 30 százalékkal esni fognak az árak a közeljövőben.

"A kereskedelmi ingatlanok ára még nem kezdett el esni. Pedig ez elkerülhetetlen, mindenki tudja. Egyes tranzakciók már előrejelzik a folyamatot, nyilvánvaló, hogy még lagalább 30 százalékos esés áll előttünk" - mondta a magyar származású milliárdos egy washingtoni fórumon.

Pedig 2007 óta már 30 százalékkal lementek az árak, ennek ellenére nem Soros az egyetlen, aki borús jövőt jósol a szektornak. A Deutsche Bank legutóbbi elemzésében a nyugdíjalapok által használt kereskedelmi ingatlanindexet vette górcső alá és az idei évre legalább 11 százalékos csökkenést jelzett előre.

Soros nem állta meg szó nélkül az új amerikai elnök gazdaságélénkítő lépéseit sem. Szerinte Barack Obama túl lassan cselekedett az amerikai bankok újratőkésítésekor, pedig ezek rendbetétele elsőrendű fontosságú a gazdaság beindítása szempontjából.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem