4 °C Budapest

Soros szerint még van hova zuhanni az ingatlanáraknak

2009. április 3. 12:30

Nem túl bizakodó Soros György a kereskedelmi ingatlanok piacával kapcsolatban. Véleménye szerint még legalább 30 százalékkal esni fognak az árak a közeljövőben.

"A kereskedelmi ingatlanok ára még nem kezdett el esni. Pedig ez elkerülhetetlen, mindenki tudja. Egyes tranzakciók már előrejelzik a folyamatot, nyilvánvaló, hogy még lagalább 30 százalékos esés áll előttünk" - mondta a magyar származású milliárdos egy washingtoni fórumon.

Pedig 2007 óta már 30 százalékkal lementek az árak, ennek ellenére nem Soros az egyetlen, aki borús jövőt jósol a szektornak. A Deutsche Bank legutóbbi elemzésében a nyugdíjalapok által használt kereskedelmi ingatlanindexet vette górcső alá és az idei évre legalább 11 százalékos csökkenést jelzett előre.

Soros nem állta meg szó nélkül az új amerikai elnök gazdaságélénkítő lépéseit sem. Szerinte Barack Obama túl lassan cselekedett az amerikai bankok újratőkésítésekor, pedig ezek rendbetétele elsőrendű fontosságú a gazdaság beindítása szempontjából.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?