7 °C Budapest

A bevándorlók mentik meg az USA lakáspiacát?

Pénzcentrum
2008. augusztus 14. 14:00

Az Egyesült Államok korábbi jegybankelnöke úgy véli, hogy a jövő év első felében kezdhetnek el stabilizálódni a lakásárak. A mélypont elérése még nem jelenti azt, hogy majd újabb szárnyalás kezdődik, de a lakáspiac végre megteheti a megszilárdulás felé vezető úton az első lépéseket.

Az ex-elnök szokatlan javaslatokkal állt elő, amikor a krízishelyzet megoldásával kapcsolatban kérdezték. Úgy véli, hogy a lakáspiacnak lökést adhatna a szakképzett bevándorlók nagyobb számban történő érkezése. Az árzuhanás megfékezésekor nem csak az amerikai tulajdonosok lélegezhetnek majd fel, hanem a nemzetközi pénzügyi krízisben érintett szereplők is. A lakásárak megerősödése a bankszektorra is pozitív hatással volna, a kihelyezett jelzáloghitelek biztonságosabbá válnának ennél fogva a bankok is közelebb kerülnének a korábbi egyensúlyi helyzetükhöz.

Az amerikai lakáspiac jelenleg erősen túlkínálatos, összesen mintegy 800 ezer lakóingatlannal van több a piacon, mint amennyi indokolt lenne. A végrehajtás alatt álló és az árveréssel fenyegetett lakásokat befektető cégeknek kellene felvásárolni. A megoldás részeként megemlítette még, hogy az ingatlanpiaci mutatókat a városi és a vidéki régiók adataival együtt kellene meghatározni, különben rendkívül lehangoló a kép.

A közgazdász azon dolgozik, hogy megkeresse azt a pontot, hogy meddig érdemes egy ingatlant, birtokolni és mikor éri meg inkább értékesíteni és a pénzt valami másba fektetni. A múltban akadtak olyan jóslatai, amelyeket nem a varázsgömbből olvasott ki, de egy hat évvel ezelőtti nyilatkozatában előre vetítette, hogy a lakásárak szárnyalása nem tarthat örökké. Most vajon eltalálta, hogy meddig tart a zuhanás?

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm