15 °C Budapest

A bevándorlók mentik meg az USA lakáspiacát?

Pénzcentrum
2008. augusztus 14. 14:00

Az Egyesült Államok korábbi jegybankelnöke úgy véli, hogy a jövő év első felében kezdhetnek el stabilizálódni a lakásárak. A mélypont elérése még nem jelenti azt, hogy majd újabb szárnyalás kezdődik, de a lakáspiac végre megteheti a megszilárdulás felé vezető úton az első lépéseket.

Az ex-elnök szokatlan javaslatokkal állt elő, amikor a krízishelyzet megoldásával kapcsolatban kérdezték. Úgy véli, hogy a lakáspiacnak lökést adhatna a szakképzett bevándorlók nagyobb számban történő érkezése. Az árzuhanás megfékezésekor nem csak az amerikai tulajdonosok lélegezhetnek majd fel, hanem a nemzetközi pénzügyi krízisben érintett szereplők is. A lakásárak megerősödése a bankszektorra is pozitív hatással volna, a kihelyezett jelzáloghitelek biztonságosabbá válnának ennél fogva a bankok is közelebb kerülnének a korábbi egyensúlyi helyzetükhöz.

Az amerikai lakáspiac jelenleg erősen túlkínálatos, összesen mintegy 800 ezer lakóingatlannal van több a piacon, mint amennyi indokolt lenne. A végrehajtás alatt álló és az árveréssel fenyegetett lakásokat befektető cégeknek kellene felvásárolni. A megoldás részeként megemlítette még, hogy az ingatlanpiaci mutatókat a városi és a vidéki régiók adataival együtt kellene meghatározni, különben rendkívül lehangoló a kép.

A közgazdász azon dolgozik, hogy megkeresse azt a pontot, hogy meddig érdemes egy ingatlant, birtokolni és mikor éri meg inkább értékesíteni és a pénzt valami másba fektetni. A múltban akadtak olyan jóslatai, amelyeket nem a varázsgömbből olvasott ki, de egy hat évvel ezelőtti nyilatkozatában előre vetítette, hogy a lakásárak szárnyalása nem tarthat örökké. Most vajon eltalálta, hogy meddig tart a zuhanás?

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 26. 16:04