7 °C Budapest

Keress 25 százalékot a lakásodon - jókor, jó helyen

Pénzcentrum
2007. október 30. 09:45

A lakásvásárlási döntések meghozatalakor szerepet játszó tényezők között egyre előkelőbb helyre kerül a lakásárak növekedése által elérhető hozam, nem csupán a befektetési céllal vásárlók esetében, de a következő otthonukat keresőknél is.

A Horizont Lakásbörze ügyvezető, Kövesdi Marcell a Világgazdaság kérdésére elmondta, hogy az elmúlt öt esztendőben a legjobb fővárosi kerületekben használt lakást vásárlók átlagos 4 százalékos árszínvonal-emelkedéssel számolhattak.

A használt lakás preferálók általában az alkalmi vételek felkutatására vagy a vételárak alkuval való leszorítására növekednek, így növelve az értéknövekményből egyébként adódó hasznot.

Kövesdi Marcell azt is elmondta, hogy az új lakások esetében az átadás után elérhető hozam ennél magasabb, körülbelül 5-10 százalék, a befektetők azonban általában nem ily módon, hanem még elsőkként, a tervezőasztalról vásárolva spekulálnak az árak növekedésére.

A jól megválasztott beruházások esetében ugyanis az értékesítés kezdetén és a végső szakaszban alkalmazott árak között akár 25 százalékos különbség is lehet, amely még abban az esetben is szép hozamnak tekinthető, ha a beruházás kivitelezése két évig elhúzódik.

A tervezőasztalról való vásárlás azonban kockázatos ügylet, hiszen elképzelhető, hogy a fejlesztés végül el sem indul, a 10 százalékos foglalóval való taktikázás esetében pedig az a kockázat áll fent, hogy később nem tudjuk értékesíteni a lefoglalózott ingatlant, így ha nem rendelkezünk a megfelelő forrássokkal, befektetett tőkénket is elveszítjük.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?