17 °C Budapest

Hihetetlen vagyon ingatlanokból - mi a titkuk?

Pénzcentrum
2007. október 29. 10:10

Az elmúlt évtizedben tapasztalható ingatlanboom alatt hatalmas vagyont halmoztak fel a jó szimattal és rendkívüli időérzékkel rendelkező befektetők Nagy-Britanniában. Az Estate Gazette 500-as ranglistája szerint a leggazdagabb befektetők összesített vagyona eléri a 117 milliárd fontot, vagyis 42 ezer milliárd forintot.

Az 500 legnagyobb brit befektető ingatlanvagyonának értékéből kétszer kifizethetnénk a magyar államadósságot, úgy hogy még bőven maradna forrás egyéb célokra. A 42 ezer milliárd forint elég lenne arra is, hogy Magyarország teljes lakosságának öt éven keresztül minden hónapban a minimálbér érétkével megegyező összeget juttassanak.

A britek leggazdagabb ingatlanbefektetője Westminster hercege lett, a 7 milliárd fontra (2500 milliárd forintra) rúgó ingatlanvagyonban több londoni, mayfairi és belgráviai, illetve cheshire-i, lancashire-i és skóciai ingatlan is megtalálható.

Westminster hercegét az ingatlanbirodalmukat tisztán saját erejükből felépítő David és Simon Reuben követi. 3,5 milliárd fontos vagyonuk főként nyugdíjas otthonokban és versenypályákban fekszik. A ranglista harmadik helyét pedig az ír vállalkozó Sen Quinn vitte el, aki a lista első két helyezettjével szemben inkább a hoteleket, szórakoztató egységeket és szélerőmű-farmokat preferálta befektetései során.

A legöregebb ingatlanmilliomos ugyancsak ír: John Byrne 87 millió font (31 milliárd forint) értékben tudhat magáénak ingatlanokat. A legfiatalabb vállalkozó pedig Simon Morris, aki mindössze 30 éves és máris egy 70 millió fontos (25,1 milliárd forintos) portfolió irányítója.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A ranglistát készítő magazin főszerkesztője úgy vélte, hogy az ingatlanpiac mindig is lehetőséget adott hatalmas vagyon felhalmozására, ám a mostani helyzet kialakulásában jelentős szerepet játszott az elmúlt években tapasztalható boom. A nemzetközi piacokon a nyári hónapokban végigsöpört hitelválság a brit piacot is lelassította, amely komoly átrendeződést hozhat a leggazdagabbak listáján is.

2007-ben az 500 leggazdagabb befektető vagyonának átlaga elérte a 230 millió fontot (82 milliárd forintot), ez 15 százalékos növekedést jelent a tavalyi évi eredményekhez képest.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?