31 °C Budapest

Február közepéig a kormány elé kerül a II. Nemzeti Fejlesztési Terv

Pénzcentrum
2006. január 17. 08:03

Február közepéig a kormány elé kerülnek az operatív programok és a II. Nemzeti Fejlesztési Terv - közölte Baráth Etele, az európai uniós ügyekért felelős tárca nélküli miniszter. A dokumentumokat várhatóan március 31-én fogadja el a kabinet.

A II. Nemzeti Fejlesztési Tervet és az operatív programokat február 15-éig a kormány elé terjeszti a Nemzeti Fejlesztési Hivatal - közölte Baráth Etele európai uniós ügyekért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn. A 2007-2013 közötti időszakra szóló stratégiát várhatóan március 31-én fogadja el a kabinet, melyet az Európai Uniónak küldenek tovább - írja a kormányzati portál. A hivatal még az előterjesztés előtt egyeztet a négy parlamenti párttal, illetve a kiemelt társadalmi partnerekkel, és csak azután kezdődik a részletes szakmai vita.

Öt irányító hatóság is alakulna

Baráth Etele a javaslatokról szólva elmondta, hogy a II. Nemzeti Fejlesztési Tervhez öt irányító hatóság tartozna: gazdasági versenyképességi, humánerőforrás-fejlesztési, környezeti, területfejlesztési és központi koordináló. A központi irányító hatósághoz tartozna többek között az informatikai szektor, a műszaki, területi infrastruktúra-fejlesztés, az államigazgatás, a közigazgatás reformjának szervezeti programja, valamint a kutatás-fejlesztés teljes hazai koordinálása; a gazdasági versenyképességi irányítóhatósághoz pedig az üzleti környezet javítása és a vállalati kérdések.

Első az oktatás

A miniszter hozzátette, hogy a prioritások tekintetésben természetesen megvan a saját sorrendük: az oktatás, a közlekedés, a kis- és középvállalkozások üzleti környezetének javítása területén, valamint a kijelölt pólusok képzésében - Budapest, az öt legnagyobb város, illetve Veszprém és Székesfehérvár térségében - kezdené el a munkát.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Száz százalékos garancia a forrásokra

Baráth Etele a 2004-2006. közötti időszakra szóló I. Nemzeti Fejlesztési Terv végrehajtásáról elmondta, hogy száz százalékos garancia van a 2008-ig felhasználható európai uniós források elköltésére. A kormány átlagosan tíz százalék kereten túli vállalásra ad lehetőséget, és döntés született a pályáztatás folyamatosságának biztosítására is. Az irányító hatóságok 12,240 pályázatot támogatottak 573 milliárd forint értékben, eddig 127 milliárd forintot fizettek ki.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 28. 11:04