18 °C Budapest
Concept back to school.School accessories, colored pencils, pen with empty notebook on blue wooden background. First of September. drawing. Autumn. Studying at the College. Close up. copy space

Pillanatok alatt szállnak el az tanszerek árai: könnyen sok tízezres kiadás lehet a vége

2021. augusztus 27. 10:01

Ha a tornacipőtől az íróasztalig minden a bevásárlókosárba kerül, könnyen 70-80 ezer forintba is kerülhet egy iskolakezdő gyermek első éve – írja az Eduline.

A lap megjegyzi, egy friss kutatás szerint akár 50 ezer forintot is elvihet a tanévkezdés, de az összeg attól is függ, kell-e új iskolatáska, mert az akár meg is duplázhatja a költségeket. Ez azonban még óvatos becslés, átlag is lehet, ugyanis egy elsősnek, akinek gyakorlatilag mindenre szüksége van az elkövetkezendő évekre, mindez 70-80 ezer forintjába is lehet a tornacipőtől, a füzeteken át az íróasztalig. Mindez ráadásul középkategóriás minőséget jelentene.

Az összeg persze jelentősen függ attól, ki milyen minőséget akar. 10 füzet például kerülhet 600, de 10 000 ezer forintba. Ugyancsak, például a tornafelszerések közül a cipő lehet 2 000 meg 20 000 forint is, és ugyancsak erősen megdobja a büdzsét például egy iskolatáska is, ami a pár ezres kategóriától nagyon könnyen eljuthat a több tízezresig. Jó hír ugyanakkor a szülők számára, hogy az első jelentős kiadáshullám után a kövekező nagy lépés már a gyerek saját laptopja lesz.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?