Camp counselor giving instructions to group of young kids standing in circle in front of wooden forts in woods at summer camp

Kényszerhelyzetben a családosok: kimerültek a távoktatásban, de a vírustól is tartanak

2021. április 15. 09:59

Az iskolák és óvodák nyitásával kapcsolatban megosztottak a nagycsaládos szülők is, most nagyobb a félelem az emberekben, mint tavaly ilyenkor. A családszervezetek azt javasolták Orbán Viktornak, hogy nyáron már lehessen táboroztatni, nagyon sok család ugyanis kimerült az otthoni online oktatás miatt. 

A lényeg, hogy nyárra jöjjünk rendbe, fontos, hogy legyen lehetőség a táborok megszervezésére, és a diákok is szeretnék még az osztálykirándulásokat megtartani – mondta a Magyar Nemzetnek a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke, Kardosné Gyurkó Katalin. A több mint harminc éve működő családszervezet vezetője szerint korábban nagyon vegyes volt a kép, a családok egy jó része nyitni szeretett volna, mert egyszerűen elfogyott az erejük, elfogyott a lehetőségük, és szükségük van arra, hogy megnyissák az óvodákat, iskolákat, ezzel biztosítva számukra a gyerekfelügyeletet is.

A nagycsaládosok másik része talán nincsen ekkora kényszerhelyzetben, és a szeretteit, illetve a saját maga életét féltve még tart a nyitástól

– fogalmazott Kardosné Gyurkó Katalin, aki úgy véli, most nagyobb félelem van az emberekben, mint egy évvel korábban. Azt is elmondta: nagyon sok család visszajelezte, hogy várja a vakcinát, és nem akar megfertőződni, amíg sorra kerül. Arra is kitért, hogy húszezer fős közösségi csoportukban szinte egymásnak estek a családosok a nyitás kérdésével kapcsolatban, ez is jelzi, hogy nő a nyomás is az emberekben a helyzet miatt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?