2019. november 20. szerda Jolán

Nagy bejelentést tett a Magyar Posta: rengeteg nyugdíjas örülhet a hírnek

  • MTI
  • 2019. október 29. kedd 08:28

Azoknak a kisbefektetőknek, akiknek gondot okoz az internethasználat, esetleg nincs bankszámlájuk, lehetőségük nyílik arra, hogy a Magyar Állampapír Plusz (MÁP+) kötvényt 159 nagyobb postahivatalban (a Magyar Posta Zrt. közlése szerint közel 2200 - lásd keretes írásunkat) kinyomtatva is megvásárolhassák - írja a Népszava.

Frissítés! Cikkünk megjelenése után a Magyar Posta Zrt. kommunikációs osztálya az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünknek:

"A cikkben azt írják: "Azoknak a kisbefektetőknek, akiknek gondot okoz az internethasználat, esetleg nincs bankszámlájuk, lehetőségük nyílik arra, hogy a Magyar Állampapír Plusz (MÁP+) kötvényt 159 nagyobb postahivatalban kinyomtatva is megvásárolhassák." Ezzel szemben a Nyomdai Állampapír Plusz Ismertető 4. oldalának 2. bekezdésében ez áll: "A Magyar Állampapír Plusz értékesítése folyamatosan, kizárólagos jelleggel a Magyar Posta Zrt. mint almegbízott postai szolgáltatóhelyein történik. Jelen Ismertető alkalmazásában postai szolgáltatóhely alatt a Magyar Posta Zrt. mindenkor hatályos vonatkozó üzletszabályzata szerinti azon postai szolgáltatóhelyeit kell érteni, amelyeken IPH rendszer által támogatott ügyfélkiszolgálás zajlik...", azaz az informatikai támogatottsággal rendelkező postákon, ezek száma pedig nem 159, hanem országszerte közel 2200."

Az állampapírhoz 10 ezer, 50 ezer, 100 ezer, 500 ezer, valamint 1 és 2 millió forintos címletben, névre szólóan lehet hozzájutni, de a Magyar Posta Zrt. még nem tűzte ki az indulás pontos időpontját, és a lap nem kapott választ az erre irányuló kérdésére.A postán kapható MÁP+ kamatozása ugyanolyan, mint a dematerializált kötvényé: az első fél évben 3,5 százalékos, a másodikban 4 százalék, majd évente fél százalékponttal emelkedik, az ötödik évben egészen 6 százalékig. A szuperkötvény-állomány már meghaladta a 2500 milliárd forintot.

Jól jönne 4 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 4 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 69 895 forintos törlesztővel a CIB Bank (THM 8,17 %) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank (72 095 Ft/hó; THM 9,96%) ajánlata sem. Némileg lemaradva követi őket az OTP (80 275 Ft/hó; THM 13,79 %) ajánlata, de érdemes megnézni az K&H és az Erste ajánlatát is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Így segíti mellőzött pályatársait a Mi kis falunk sztárja
Egymást érik az új magyar fikciós tartalmak, melyeknek szükségük van színészekre.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS