-1 °C Budapest

Nyugtat az MNB: nyitva vannak a DRB csoport bankfiókjai

2015. február 26. 15:01

A DRB bankcsoport fiókjaiban a megszokott ügymenetnek megfelelően folyamatos az ügyfelek kiszolgálása, s a betétesek kifizetése - tájékoztatta a Pénzcentrumot a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

A tegnapi bankszünnapot követően ma kinyitottak az MNB ideiglenes intézkedéseivel érintett DRB bankcsoport fiókjai. Minden bankfiók rendelkezik a betétesek kifizetéséhez elegendő készpénzállománnyal, a jegybank által a mai napon ügyfelenként megszabott 60 ezer forintos maximális limit erejéig. Így bízni lehet benne, hogy a délelőtti órákban helyenként tapasztalt átmeneti erős ügyfélérdeklődés intenzitása a továbbiakban csökken. A fióknyitás technikai okokból csak két egységnél maradt el, amelyekből az adott csoporttag legközelebbi fiókjába irányították át az érdeklődőket.

A DRB bankcsoport ügye kapcsán földrajzilag egymástól elszigetelt kis bankokról van szó, amelyek hatása kicsi a pénzügyi rendszer egészére.

Ha a bankcsoport tagjainak fizetőképessége nem áll helyre néhány napon belül, a jegybank visszavonja az intézmények tevékenységi engedélyét, sor kerülhet felszámolásukra, s rövid időn belül megkezdődik az ügyfelek kártalanítása. Ez esetben az Országos Betétbiztosítási Alap

legfeljebb 20 munkanapon belül több mint 30 millió forintig kártalanítja az ügyfeleket.

Az emberek így rövid időn belül a pénzükhöz juthatnak.

Nem takarékszövetkezetek a bajba jutott bankok

Az ügyfelek számára megtévesztő lehet, hogy nevével ellentétben sem a DDB Dél-Dunántúli Takarék Bank, sem a BRB Buda Regionális Bank, sem az ÉRB Észak-magyarországi regionális Bank, sem pedig a DRB Dél-Dunántúli Regionális Bank nem takarékszövetkezet, nem tagja a takarékszövetkezetek közösségének, így a "valódi" takarékszövetkezeteknek e bankoknál kialakult helyzethez semmi közük nincs.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az érintett körzetekben és az ország többi részén található takarékszövetkezetek biztonságos működését és megfelelő tőkeellátottságát - szemben a DDB, a BRB, az ÉRB és a DRB Bankkal - a takarékszövetkezetek Integrációs Szervezete is biztosítja. A takarékokban elhelyezett megtakarításokat pedig 2014 decemberétől kettős betétvédelmi rendszer védi - írja csütörtöki közleményében a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete.

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. január 29. 15:51
Egy, a magyar miniszterelnökkel folytatott sajtóbeszélgetésen résztvevő német újságíró megírta, hogy...
Bankmonitor  |  2023. január 29. 12:20
A jelen gazdasági helyzet nem éppen könnyű terep. Legyen szó bármilyen élethelyzetről, mindenkinek é...
Holdblog  |  2023. január 28. 06:32
Az Európai Unió turisztikai ipara kezd visszatérni a koronavírus-járvány előtti csúcsidőszak szintje...
KonyhaKontrolling  |  2023. január 27. 07:55
Kezdő befektetői körökben az egyik sztár stratégia az osztalékportfólió, online csoportokban már-már...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. január 29. 16:06