33 °C Budapest

Az 56 éves rokkant véres drámája: hogy tehette ezt?

Pénzcentrum
2012. április 1. 12:07

Elképesztő tettre szánta el magát egy osztrák férfi, hogy továbbra is rokkant maradhasson.

Körfűrésszel vágta le a lábát egy 56 éves férfi Ausztriában, hogy továbbra is alkalmatlannak találják a munkavégzésre. Osztrák lapinformációk szerint az eset még hétfőn történt, néhány nappal az előtt, hogy a férfinak jelentkeznie kellett volna a helyi munkaügyi központ felülvizsgálatára.

Az ötlet gyakorlati megvalósítása döbbenetesen brutális volt: a férfi körfűrésszel csonkította meg magát, a bokája felett metszette le a lábfejét, amelyet a kályhába dobott. A férfi természetesen rengeteg vért vesztett, de eszméleténél volt, amíg a mentők a lakáshoz értek. A lábát már nem lehetett visszavarrni.

Úgy tudni, az öncsonkító korábban osztrák vasúttársaságnál dolgozott, majd miután elvesztette az állását, még egy évet dolgozott egy másik munkahelyen, ahonnan szintén elbocsátották, mivel túl sokat volt beteg.

Az osztrák munkaügyi hivatal tájékoztatása szerint a férfinak többször is szereztek munkát az elmúlt években, de sehol sem tudott megmaradni egy hónapnál tovább, ezért pszichiátriai segítség igénybevételét javasolták neki. Ha bebizonyosodik, hogy valóban szándékosan vágta le a lábát, akkor nem jár majd neki a rokkantsági segély.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Nemrég Magyarországon is hasonlóan véres esemény zajlott le. Egy férfi december közepén a Veszprém Megyei Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságon az ügyintézőnek bemutatta azt a határozatot, amely szerint rokkantsági nyugdíját jelentősen csökkentették. A hírek szerint a férfi évek óta rendszeres szociális ellátásban és nyugellátásban részesült, emiatt időszakonként orvosi vizsgálatra kell menni. Az orvos azt állapította meg, hogy állapota javult, így csupán szociális támogatásban részesülhet.

A férfi nyugodtan kivárta a sorát, majd az ügyfélszolgálaton megmutatta a határozatot és annyit mondott, ha ő ennyit ér az országnak, akkor ezt teszi - majd szívtájékon szúrta magát egy késsel. Később a kórházban belehalt sérüléseibe.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. június 21. 10:41
120 országból mintegy 1500 vendég sereglett össze két napra Bonnba, a Deutsche Welle (DW) Global Med...
ChikansPlanet  |  2024. június 21. 10:17
A kutatók évtizedek óta vizsgálják, hogy a klímaváltozás hogyan alakítja át az óceánok ökoszisztémáj...
Holdblog  |  2024. június 21. 08:58
Az Egyesült Államok a részvénypiac királya, az eddigi kihívó, Kína egyre jobban távolodik az előzés...
KonyhaKontrolling  |  2024. június 21. 07:45
Így nyár elején sokfelé kell szaladnunk, ezért most csak két rövid hírről szeretnék beszámolni. Mive...
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 21. péntek
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm