1 °C Budapest

Az 56 éves rokkant véres drámája: hogy tehette ezt?

Pénzcentrum
2012. április 1. 12:07

Elképesztő tettre szánta el magát egy osztrák férfi, hogy továbbra is rokkant maradhasson.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Körfűrésszel vágta le a lábát egy 56 éves férfi Ausztriában, hogy továbbra is alkalmatlannak találják a munkavégzésre. Osztrák lapinformációk szerint az eset még hétfőn történt, néhány nappal az előtt, hogy a férfinak jelentkeznie kellett volna a helyi munkaügyi központ felülvizsgálatára.

Az ötlet gyakorlati megvalósítása döbbenetesen brutális volt: a férfi körfűrésszel csonkította meg magát, a bokája felett metszette le a lábfejét, amelyet a kályhába dobott. A férfi természetesen rengeteg vért vesztett, de eszméleténél volt, amíg a mentők a lakáshoz értek. A lábát már nem lehetett visszavarrni.

Úgy tudni, az öncsonkító korábban osztrák vasúttársaságnál dolgozott, majd miután elvesztette az állását, még egy évet dolgozott egy másik munkahelyen, ahonnan szintén elbocsátották, mivel túl sokat volt beteg.

Az osztrák munkaügyi hivatal tájékoztatása szerint a férfinak többször is szereztek munkát az elmúlt években, de sehol sem tudott megmaradni egy hónapnál tovább, ezért pszichiátriai segítség igénybevételét javasolták neki. Ha bebizonyosodik, hogy valóban szándékosan vágta le a lábát, akkor nem jár majd neki a rokkantsági segély.

ELINDULT A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Nemrég Magyarországon is hasonlóan véres esemény zajlott le. Egy férfi december közepén a Veszprém Megyei Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságon az ügyintézőnek bemutatta azt a határozatot, amely szerint rokkantsági nyugdíját jelentősen csökkentették. A hírek szerint a férfi évek óta rendszeres szociális ellátásban és nyugellátásban részesült, emiatt időszakonként orvosi vizsgálatra kell menni. Az orvos azt állapította meg, hogy állapota javult, így csupán szociális támogatásban részesülhet.

A férfi nyugodtan kivárta a sorát, majd az ügyfélszolgálaton megmutatta a határozatot és annyit mondott, ha ő ennyit ér az országnak, akkor ezt teszi - majd szívtájékon szúrta magát egy késsel. Később a kórházban belehalt sérüléseibe.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 5. vasárnap
Vilma
48. hét
December 5.
Advent (2.)
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?