11 °C Budapest

Címke: rokkantsági felülvizsgálat (20 cikk)

Pénzcentrum | 2013. március 7. 15:45

Itt a válasz a rokkantaknak: nem szűnik meg az orvosi ellátás

El kell látniuk az egészségügyi szolgáltatóknak azokat a betegeket, akiknek a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal (NRSZH) megszüntette a rokkantsági ellátásukat - válaszolta az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) a Pénzcentrum.hu kérdésére. Az NRSZH módosító/felülvizsgáló határozata alapján tehát az érintettek csak a pénzbeli ellátások igénybevételétől eshetnek el.

MTI | 2012. november 12. 09:06

Nyugdíjas közalkalmazottnak nem jár végkielégítés

A nyugdíjasnak minősülő közalkalmazottnak nem jár majd végkielégítés, a munkaügyi központhoz elektronikus levélben is be lehet jelentkezni, megszűnik a Start kártya. Egyebek mellett ezt tartalmazza az a foglalkoztatási jellegű törvényeket módosító javaslat, amelyet a kormány szombaton terjesztett a parlament elé.

Világgazdaság | 2012. november 9. 08:31

Rehabilitációs kártyával sem kap munkát több tízezer magyar

A költségvetés kiadásai nem mérséklődtek, és több fogyatékkal élő sem jutott munkához a rokkantrendszer átalakítása nyomán, a rehabilitációs kártyával rendelkező 63 ezer embernek még a 10 százaléka sem jutott eddig álláshoz.

Pénzcentrum | 2012. augusztus 17. 08:31

Tízezer rokkant hiába vár jogos nyugdíjára

Mintegy tízezer, a felülvizsgálat alapján is annak minősített rokkantsági vagy rehabilitációs ellátásra jogosult hónapok óta nem kapja meg a juttatást, mivel nem sikerült kialakítani azt az informatikai rendszert, amely lehetővé tenné a folyósítást − tudta meg a Napi Gazdaság.

Pénzcentrum | 2012. július 31. 15:03

Itt a mentőöv a rokkantaknak? Az Alkotmánybíróságnál pattog a labda

A megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól szóló törvény egyes rendelkezéseinek felülvizsgálatát, alkotmányellenességének megállapítását és megsemmisítését kezdeményezte az Alkotmánybíróságnál az alapvető jogok biztosa. Szabó Máté megítélése szerint a rokkantsági ellátórendszer 2012-es átalakítása során nem biztosították a jogszabályok a szerzett jogok fenntartásába vetett bizalom védelmét, továbbá az alacsony összegű ellátás melletti munkavállalás lehetőségének korlátozása folytán sérül az esélyegyenlőség elve.

MTI | 2012. április 21. 21:00

Kedvezőbb feltételekkel juthatnak autóhoz a mozgáskorlátozottak

Az eddiginél kedvezőbb feltételekkel juthatnak gépkocsihoz a súlyosan mozgáskorlátozott emberek, és bővült a jogosultak köre is - jelentette be Hegedüs Lajos, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) elnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Pénzcentrum | 2012. április 13. 05:23

Csökken a nyugdíjasok utazási kedvezménye májustól

Bő két hét múlva megváltoznak a nyugdíjasok utazási kedvezményei: a tavaly kiállított utazási utalványok már csak április végéig használhatók kedvezményes utazáshoz. A Pénzcentrum.hu mutatja a részleteket.

Pénzcentrum | 2012. április 9. 17:01

Itt a betétlista, megint a nyugdíjasokon csattan az ostor - heti összefoglaló

A magyar lakosság legnépszerűbb megtakarítási formája továbbra is a forintbetét, s rövid távon aligha fog ez a megtakarítási trend pálfordulatot venni. Főként, hogy a nemzetközi és hazai makrokörnyezet is egyelőre folyamatosan emelkedő betéti kamatokat indukál. Éppen ezért a Pénzcentrum.hu szokásához híven ismét utána járt, hogy a különböző bankok milyen konstrukciókat kínálnak, s azokban mennyit is fial a betett pénzünk. Betétkörkép és a hét legfontosabb hírei a Pénzcentrum.hu-n.

Pénzcentrum | 2012. április 5. 18:07

Ez lehet a rokkantnyugdíjasok utolsó esélye

Igazolási kérelmet terjeszthetnek elő azok a III. csoportos rokkantsági nyugdíjasok, akik a március 31-ei határidőig nem jelentkeztek felülvizsgálatra. Az állam nagyjából 10 milliárd forintot spórol, ha a mintegy 16 ezer mulasztó továbbra sem jelentkezik a nyugdíjbiztosítási igazgatóságokon.

Pénzcentrum | 2012. március 23. 11:37

Így változik a rokkantnyugdíjasok utazási kedvezménye

Egy időre megoldódni látszanak a rokkantnyugdíjasok utazási kedvezményeivel kapcsolatos kérdések. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM)előterjesztése alapján ugyanis megjelent az utazási kedvezményeket szabályozó kormányrendeletnek a nyugdíjrendszer idén hatályba lépett változásai nyomán szükségessé vált módosítása.

Pénzcentrum | 2012. február 19. 12:37

Ennyi a legendás magyar színész nyugdíja: nyomorog

Nyugdíjáról vallott Paudits Béla, Jászai Mari-díjas magyar énekes, színművész. A művész rokkantnyugdíja annyira kevés, hogy már az öngyilkosság is megfordult a fejében.