Az Ötöslottó nyerőszámai a 5. játékhéten + közlemény

2011. február 5. 20:50

Kihúzták az Ötöslottó 5. heti nyerőszámait. Ezúttal sem volt telitalálat, így a jövő héten 545 millió forint lesz a várható főnyeremény.

Az Ötöslottó nyerőszámai a 5. játékhéten:

1, 2, 18, 58, 74,

Nyeremények:

5 találatos szelvény nem volt,
a 4 találatosokra (27 darab) 1 904 060 forintot,
a 3 találatosokra (2 405 darab) 22 635 forintot,
a 2 találatosokra (76 829 darab) 1 380 forintot fizetnek.

Jokerszám: 718780

Ezen a héten elvitték a Jokert, az egyetlen telitalálatos szelvény 49 896 025 forintot ért, a jövő héten a várható főnyeremény 15 millió forint lesz.


MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Felelős játékszervező elismerést kapott a Szerencsejáték Zrt.
A Szerencsejáték Zrt. 2011. január 7-én elnyerte a World Lottery Association (WLA - Szerencsejáték Világszövetség) felelős játékszervezőknek járó elismerését. A világ 76 országát és 140 szerencsejáték szervező cégét képviselő, öt kontinenst felölelő nemzetközi szervezet döntését egy független, külső értékelő testület jelentésére alapozva hozta meg. A Szerencsejáték Zrt által elnyert minősítés a WLA keretrendszerében elérhető legmagasabb szintű elismerés.

A WLA által kiállított felelős játékszervezői tanúsítvány elnyerésének alapfeltétele volt, hogy a minősítésre pályázó magyar cég rendelkezzen az European Lotteries (EL - az európai lottótársaságokat tömörítő szervezet) által odaítélt felelős játékszervezőnek járó elismeréssel. A Szerencsejáték Zrt. 2010 júniusában érdemelte ki ezt a kitüntető címet, a kelet-közép-európai régióban elsőként. A minősítést független nemzetközi audit előzte meg, melyet a PricewaterhouseCoopers könyvvizsgáló végzett. Ennek során részletesen átvilágították a céget, annak működését, addigi tevékenységét. A vizsgálat végén elismerték, hogy a Szerencsejáték Zrt. csak olyan játékokat forgalmaz, amelyek nem tartoznak a függőség kialakulásához vezető legveszélyesebb kategóriába.

A nemzetközi elismerés egy társaság hosszú távú tevékenységéért jár, melynek ugyanakkor számos elvárásnak kell megfelelnie, azokat mindennapi munkafolyamataiba be kell építenie, hogy a következő (három év múlva esedékes) vizsgálatkor újra kiérdemelje az elismerést. Ilyenek egyebek mellett, a játékfüggőség és az abban érintettek feltárására irányuló kutatások szervezése és finanszírozása, segítségnyújtás a függő játékosok orientálásában, a játékszenvedély kialakulásának megelőzésében a lottózókban kihelyezett füzetek, illetve a honlapján elhelyezett információk révén.

A Szerencsejáték Zrt. gondosan ügyel arra is, hogy reklámjai ne keltsenek a játék iránti vágyat kiskorúakban. Ugyanakkor lehetővé teszi, hogy honlapján bárki tesztelhesse önmagát és megvizsgálhassa mennyire "szenvedélyes" játékos. Ezen túlmenően, az internetes játékrendszerében egyre szélesebb körben lehetővé teszi a fogadóknak, még a fogadásaik megtétele előtt önmaguk limitálják, hogy maximum mennyit akarnak a játékra költeni. A tavalyi év második felében a Szerencsejáték Zrt. széleskörű, intenzív kampány keretében hívta fel a közvélemény figyelmét a túlzásba vitt szerencsejátékok következményeire és az illegális online szerencsejátékokat kínáló irodák tevékenységének veszélyeire.

A Szerencsejáték Világszövetség (WLA) a felelős játékszervezői díj odaítélésekor kiemelte, hogy a Szerencsejáték Zrt. jól átgondolt és megalapozott felelős játékszervezési programmal rendelkezik, és arra törekszik, hogy ennek elemeit a napi működésének részévé tegye. Mint ilyen, követendő példaként szolgál a WLA mindazon tagjainak, akik maguk is az elismerés megszerzésén munkálkodnak.

 

EZT OLVASTAD MÁR?