22 °C Budapest

Az Ötöslottó nyerőszámai a 5. játékhéten + közlemény

2011. február 5. 20:50

Kihúzták az Ötöslottó 5. heti nyerőszámait. Ezúttal sem volt telitalálat, így a jövő héten 545 millió forint lesz a várható főnyeremény.

Az Ötöslottó nyerőszámai a 5. játékhéten:

1, 2, 18, 58, 74,

Nyeremények:

5 találatos szelvény nem volt,
a 4 találatosokra (27 darab) 1 904 060 forintot,
a 3 találatosokra (2 405 darab) 22 635 forintot,
a 2 találatosokra (76 829 darab) 1 380 forintot fizetnek.

Jokerszám: 718780

Ezen a héten elvitték a Jokert, az egyetlen telitalálatos szelvény 49 896 025 forintot ért, a jövő héten a várható főnyeremény 15 millió forint lesz.


JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Felelős játékszervező elismerést kapott a Szerencsejáték Zrt.
A Szerencsejáték Zrt. 2011. január 7-én elnyerte a World Lottery Association (WLA - Szerencsejáték Világszövetség) felelős játékszervezőknek járó elismerését. A világ 76 országát és 140 szerencsejáték szervező cégét képviselő, öt kontinenst felölelő nemzetközi szervezet döntését egy független, külső értékelő testület jelentésére alapozva hozta meg. A Szerencsejáték Zrt által elnyert minősítés a WLA keretrendszerében elérhető legmagasabb szintű elismerés.

A WLA által kiállított felelős játékszervezői tanúsítvány elnyerésének alapfeltétele volt, hogy a minősítésre pályázó magyar cég rendelkezzen az European Lotteries (EL - az európai lottótársaságokat tömörítő szervezet) által odaítélt felelős játékszervezőnek járó elismeréssel. A Szerencsejáték Zrt. 2010 júniusában érdemelte ki ezt a kitüntető címet, a kelet-közép-európai régióban elsőként. A minősítést független nemzetközi audit előzte meg, melyet a PricewaterhouseCoopers könyvvizsgáló végzett. Ennek során részletesen átvilágították a céget, annak működését, addigi tevékenységét. A vizsgálat végén elismerték, hogy a Szerencsejáték Zrt. csak olyan játékokat forgalmaz, amelyek nem tartoznak a függőség kialakulásához vezető legveszélyesebb kategóriába.

A nemzetközi elismerés egy társaság hosszú távú tevékenységéért jár, melynek ugyanakkor számos elvárásnak kell megfelelnie, azokat mindennapi munkafolyamataiba be kell építenie, hogy a következő (három év múlva esedékes) vizsgálatkor újra kiérdemelje az elismerést. Ilyenek egyebek mellett, a játékfüggőség és az abban érintettek feltárására irányuló kutatások szervezése és finanszírozása, segítségnyújtás a függő játékosok orientálásában, a játékszenvedély kialakulásának megelőzésében a lottózókban kihelyezett füzetek, illetve a honlapján elhelyezett információk révén.

A Szerencsejáték Zrt. gondosan ügyel arra is, hogy reklámjai ne keltsenek a játék iránti vágyat kiskorúakban. Ugyanakkor lehetővé teszi, hogy honlapján bárki tesztelhesse önmagát és megvizsgálhassa mennyire "szenvedélyes" játékos. Ezen túlmenően, az internetes játékrendszerében egyre szélesebb körben lehetővé teszi a fogadóknak, még a fogadásaik megtétele előtt önmaguk limitálják, hogy maximum mennyit akarnak a játékra költeni. A tavalyi év második felében a Szerencsejáték Zrt. széleskörű, intenzív kampány keretében hívta fel a közvélemény figyelmét a túlzásba vitt szerencsejátékok következményeire és az illegális online szerencsejátékokat kínáló irodák tevékenységének veszélyeire.

A Szerencsejáték Világszövetség (WLA) a felelős játékszervezői díj odaítélésekor kiemelte, hogy a Szerencsejáték Zrt. jól átgondolt és megalapozott felelős játékszervezési programmal rendelkezik, és arra törekszik, hogy ennek elemeit a napi működésének részévé tegye. Mint ilyen, követendő példaként szolgál a WLA mindazon tagjainak, akik maguk is az elismerés megszerzésén munkálkodnak.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 24. 15:57
Néhány napja még arra utalt Huth Gergely, hogy a PestiSrácok jövője is bizonytalanná vált a Pesti TV...
Holdblog  |  2022. május 24. 15:38
A Todd Boehly amerikai üzletember vezette konzorcium megegyezett Roman Abramovics orosz oligarchával...
Kiszámoló  |  2022. május 23. 16:01
Nemcsak a tőzsdén alakult ki kisebb pánik az árfolyamok esése miatt, a kriptopénzek rajongói is nehé...
Összkép  |  2022. május 23. 14:31
Hét éves lett az Összkép. Ez volt az az év, ilyenkor még volt COVID, de már túlléptünk a karanténon...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?