0 °C Budapest

Csúcson a külföldiek állampapír-állománya

Pénzcentrum
2006. november 30. 14:55

A jövőbeni amerikai kamatpolitika növelte a globális kockázatvállalási hajlandóságot, a régiót pozitív hangulat jellemezte: a régiós devizák erősödtek, az állampapír hozamok csökkentek. Ezt alátámasztotta a jegybankok kiváró álláspontja, az alapkamatokat mind a négy országban a jegybankok változatlanul hagyták. A magyar hozamgörbe éven belüli része jelenleg még magas hozamszinteken (8%) stagnál, az elmúlt 2 hónapban a hozamgörbe 3, 5, 10 és 15 éves szegmensében jelentős mértékű hozamcsökkenésnek lehettünk a tanúi. A 3-15 éves szegmensben az elmúlt napokban azonban már nem folytatódott a rally.  

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A külföldiek állampapír-állománya lassan a 3000 milliárddal küzd! A portfoliók hátralévő futamideje egyidejűleg csökken, szerintünk a külföldi szereplők a 10-15 éves szegmensből a 3-5 éves futamidőbe csoportosítanak át. A magyar állampapírok hozamfelára a tízéves futamidőben 300 bázispontra csökkent.

 

Továbbra is jelentős szerepük van a csütörtöki államkötvény-aukcióknak (3-15 éves szegmens). Várakozásainknak megfelelően, az állampapír hozamgörbe inverz alakzatot vett fel! A magyar fizetőeszköz számára a 255-ös szint lehet meghatározó, itt jelentős mennyiségű opciós ügyletek (knock-out opciók) aktiválódhatnak. A forint nem várt mértékű erősödése a short pozíciók zárására kényszerítheti a piaci szereplőket, ilyenkor az árfolyam hírtelen átléphet fontos technikai szinteket! A forint egyelőre a 255-260-as kereskedési sávban mozog. Stratégiáink az Inside Pénz- és Tőkepiaci Hírlevélben!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 7. 07:20