12 °C Budapest

Tovább gyorsul az inflációnövekedés - egyre kevesebbet ér a pénzed!

Pénzcentrum
2006. november 14. 11:43

Októberben 6,3%-ot tett ki az árdrágulás üteme, az infláció így megint a várakozások felett alakult. A szeptemberi hatósági árintézkedések októberre áthúzódó hatása jelentős! 2006 utolsó hónapjaiban az infláció fokozatosan gyorsulni fog, 2007 első negyedévében magas szinten tetőző inflációra (7-8%!) kell számítani.

 

A Monetáris Tanács október végén ismét a kamatemelés mellett döntött, a jegybanki alapkamat 8%-ra emelkedett. Az MNB ezzel visszatért a 25 bázispontos lépésekhez. A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa az elmúlt hónapokban jelentős mértékű monetáris szigorítás mellett döntött, azonban ne feledjük, hogy a kamatlépések átgyűrűző hatásai csak késleltetve jelentkeznek a gazdaságban. Megítélésünk szerint, legnagyobb veszély az infláció beragadása 2008-ban és 2009-ben 5-6% körüli szinteken. Várakozásaink szerint 8,5-8,75%-on tetőzhet jövőre a magyar jegybanki alapkamat! A további kamatemeléseket alátámasztja a növekvő inflációs nyomás.

 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Monetáris Tanács következő kamatdöntő ülése november 20-án lesz, ekkor jelenik meg a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentése is. Ebből kiderülhet a további kamatpálya! Középtávon még mindig nem biztosított az árstabilitás, az emelkedő infláció másodlagos hatásai jelentősek. További kamatemelések szükségesek az inflációs cél hitelességének megőrzése érdekében! Betétek lekötésével várjunk, inkább pénzpiaci alapban helyezzük el pénzünket!

NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?