4 °C Budapest

A dinamikusan fejlődő nyersanyag-, ingatlan-, és részvénypiacokba fektet a Budapest Világválogatott 2.

Pénzcentrum
2006. szeptember 26. 14:46

A Budapest Alapkezelő zártvégű befektetési alapot indít Budapest Világválogatott 2. Alap néven. A hároméves futamidejű alap az egyéni befektetők számára nehezen elérhető, ám kiemelkedő hozampotenciállal rendelkező európai, észak-amerikai és távol-keleti nyersanyag-, ingatlan-, és részvénypiacok hozamából kínál részesedést. Az alapban elhelyezett tőke visszafizetését - a tőkepiacok teljesítményétől függetlenül - az alap befektetési politikája szavatolja.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


A Budapest Világválogatott 2. alap hozamának mértékét három tőkepiaci szegmens, így az európai, az észak-amerikai, a kínai, illetve az orosz részvénypiacok (Dow Jones EURO STOXX 50 Index, S&P 500 Index, Hang Seng China Enterprises Index, RTX Russian Traded Index), a nyersanyagpiacok (olaj, réz, nikkel, cink), valamint az európai és távol-keleti ingatlanpiacok (EPRA Eurozone Index, Tokiói Részvény Tőzsde REIT Indexe) teljesítménye határozza meg.

A Budapest Alapkezelő a Budapest Világválogatott 2. alapban elhelyezett tőke legnagyobb hányadát a lejáratkori tőkegarancia érdekében alacsony kockázati szintet képviselő befektetési eszközökben helyezi el, míg a fennmaradó részből, a három piaci szegmensből három eltérő profilú befektetési kosarat (részvény-súlyos, nyersanyag-súlyos, ingatlan-súlyos) állít össze, amelyekben az egyes eszközcsoportok különböző súllyal szerepelnek. Az Alapkezelő a futamidő alatt minden negyedév végén megvizsgálja, hogy e három befektetési kosár közül, indulás óta, melyik produkálta a legnagyobb hozamot. A hároméves futamidő végén az így kapott 12 legjobb negyedéves érték, illetve a részesedési mutató határozza meg az alap lejáratkori hozamát.

Az alap 10 ezer forint névértékű befektetési jegyei 2006. október 13-áig jegyezhetők a Budapest Bank teljes fiókhálózatában.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 7. 07:20