16 °C Budapest

Kirobbanó formában a Garancia

Pénzcentrum
2006. május 25. 16:00

Kirobbanó első negyedéves teljesítmények után, egy kiemelkedően sikeres évre számít az OTP Garancia Biztosító Zrt. A növekedés háttereként az innovációt, a kiváló termékeket és az OTP Bank által nyújtott értékesítési támogatást jelölte meg Fábián Attila vezérigazgató-helyettes. A társaság ennek szellemében egy új tőkegarantált terméket is bevezet a piacra amelytől szintén milliárdos nagyságrendű díjbevételt vár.

Az OTP Garancia az elmúlt tíz év alatt 5,4 százalékos bővüléssel, 10 százalékos piaci részesedést szerzett és ezzel a negyedik helyett foglalja el a biztosítók piacán. A társaság életbiztosítási díjbevételei az első negyedévben 11,5 milliárd forintot tettek ki, ez 45,73 százalékos növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest. A díjbevétel jelentős részét, a piaci trendeknek megfelelően, az egyszeri díjas biztosítások adták, 7 milliárd forint értékben. A biztosító továbbra is az egyszeri díjas állomány dinamikus növekedésében látja a díjbevétel növekedésének útját. Ugyanis, az új szerződések mintegy 80 százalékát teszik ki az ilyen konstrukciók.

Az életbiztosítási szegmensben a biztosító az elmúlt tíz év alatt 11,4 százalékos növekedéssel 12,8 százalékos piaci részesedést szerzett és ezzel a második a biztosítók között. A nem élet üzletág díjbevétele 9,2 milliárd forintot tett ki az első negyedévben.

Új termék

A biztosító május 15-én egy új tőke- és hozamgarantált konstrukcióval is a piacra lépett - mondta Garamvölgyi Zoltán, az OTP Garancia biztosító treasury igazgatója.

A termék jegyzése június 14.-ig tart. A konstrukció a világ vezető indexeinek illetve egy nyersanyag indexnek összetevőjéből alakítja ki befektetési kosarát - a befektetési portfóliót megtestesítő kötvény kibocsátója a BNP Paribas.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A biztosító a 10 éves időtartamra legalább bruttó 30 százalék garantált hozamot ígér, a június 19-én közzéteendő tényleges garantált hozam akár 50 százalékot is elérheti. A tartam végén kifizetésre kerülő tényleges hozam meghatározására, a biztosító befektetési stratégiája alapján, úgy kerül sor, hogy évente meghatározzák az alap eszközértékét, és a tartam alatt mért legmagasabb érték alapján kerül sor a hozam megállapítására, kivéve abban az esetben, ha a minimális garantált hozam nagyobb ennél.

A konstrukcióból a futamidő alatt bármikor ki tud szállni az ügyfél, ugyanis a társaság visszavásárolja tőle az aktuális piaci értéken. Igaz a "visszatáncolásra" már nincs lehetőség, mivel az alap zártvégű.

Az egy hónapos jegyzési időszak alatt még plusz bónuszokkal is kedvez a biztosító. Mivel a belépési összegre időarányosan fizet egy évi 5,5 százalékos kamatot és 100 ezer forintonként ezt még "megfejeli" 0,5 százalékkal. Mindemellett természetesen költségoldala is van a dolognak. A biztosító az év eleji aktuális megtakarítási összeg után évente 2 százalék költséget és a kezdeti költség feletti hozamrész 10 százalékát vonja le.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06