27 °C Budapest

Kirobbanó formában a Garancia

Pénzcentrum
2006. május 25. 16:00

Kirobbanó első negyedéves teljesítmények után, egy kiemelkedően sikeres évre számít az OTP Garancia Biztosító Zrt. A növekedés háttereként az innovációt, a kiváló termékeket és az OTP Bank által nyújtott értékesítési támogatást jelölte meg Fábián Attila vezérigazgató-helyettes. A társaság ennek szellemében egy új tőkegarantált terméket is bevezet a piacra amelytől szintén milliárdos nagyságrendű díjbevételt vár.

Az OTP Garancia az elmúlt tíz év alatt 5,4 százalékos bővüléssel, 10 százalékos piaci részesedést szerzett és ezzel a negyedik helyett foglalja el a biztosítók piacán. A társaság életbiztosítási díjbevételei az első negyedévben 11,5 milliárd forintot tettek ki, ez 45,73 százalékos növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest. A díjbevétel jelentős részét, a piaci trendeknek megfelelően, az egyszeri díjas biztosítások adták, 7 milliárd forint értékben. A biztosító továbbra is az egyszeri díjas állomány dinamikus növekedésében látja a díjbevétel növekedésének útját. Ugyanis, az új szerződések mintegy 80 százalékát teszik ki az ilyen konstrukciók.

Az életbiztosítási szegmensben a biztosító az elmúlt tíz év alatt 11,4 százalékos növekedéssel 12,8 százalékos piaci részesedést szerzett és ezzel a második a biztosítók között. A nem élet üzletág díjbevétele 9,2 milliárd forintot tett ki az első negyedévben.

Új termék

A biztosító május 15-én egy új tőke- és hozamgarantált konstrukcióval is a piacra lépett - mondta Garamvölgyi Zoltán, az OTP Garancia biztosító treasury igazgatója.

A termék jegyzése június 14.-ig tart. A konstrukció a világ vezető indexeinek illetve egy nyersanyag indexnek összetevőjéből alakítja ki befektetési kosarát - a befektetési portfóliót megtestesítő kötvény kibocsátója a BNP Paribas.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A biztosító a 10 éves időtartamra legalább bruttó 30 százalék garantált hozamot ígér, a június 19-én közzéteendő tényleges garantált hozam akár 50 százalékot is elérheti. A tartam végén kifizetésre kerülő tényleges hozam meghatározására, a biztosító befektetési stratégiája alapján, úgy kerül sor, hogy évente meghatározzák az alap eszközértékét, és a tartam alatt mért legmagasabb érték alapján kerül sor a hozam megállapítására, kivéve abban az esetben, ha a minimális garantált hozam nagyobb ennél.

A konstrukcióból a futamidő alatt bármikor ki tud szállni az ügyfél, ugyanis a társaság visszavásárolja tőle az aktuális piaci értéken. Igaz a "visszatáncolásra" már nincs lehetőség, mivel az alap zártvégű.

Az egy hónapos jegyzési időszak alatt még plusz bónuszokkal is kedvez a biztosító. Mivel a belépési összegre időarányosan fizet egy évi 5,5 százalékos kamatot és 100 ezer forintonként ezt még "megfejeli" 0,5 százalékkal. Mindemellett természetesen költségoldala is van a dolognak. A biztosító az év eleji aktuális megtakarítási összeg után évente 2 százalék költséget és a kezdeti költség feletti hozamrész 10 százalékát vonja le.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. június 27. 18:52
Egy online reklámkampány hatékonyságának kétharmada a kreatív anyag(ok)on múlik – vallja a Teads Stu...
Kiszámoló  |  2022. június 27. 13:56
Ezt is elértük, ma már 404,7 forintot kellett adni egy euróért. Ezek után izgatottan várjuk, hogy ho...
Holdblog  |  2022. június 26. 07:05
Remélem, előző videómban sikerült elmagyarázni, hogy miért kerültek az infláció megjelenésével ...
KonyhaKontrolling  |  2022. június 24. 07:10
A kriptopiac jelenlegi teljesítménye miatt a bejegyzés nem érkezik jó időben, de most jutottam oda,...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?