14 °C Budapest

Kirobbanó formában a Garancia

Pénzcentrum
2006. május 25. 16:00

Kirobbanó első negyedéves teljesítmények után, egy kiemelkedően sikeres évre számít az OTP Garancia Biztosító Zrt. A növekedés háttereként az innovációt, a kiváló termékeket és az OTP Bank által nyújtott értékesítési támogatást jelölte meg Fábián Attila vezérigazgató-helyettes. A társaság ennek szellemében egy új tőkegarantált terméket is bevezet a piacra amelytől szintén milliárdos nagyságrendű díjbevételt vár.

Az OTP Garancia az elmúlt tíz év alatt 5,4 százalékos bővüléssel, 10 százalékos piaci részesedést szerzett és ezzel a negyedik helyett foglalja el a biztosítók piacán. A társaság életbiztosítási díjbevételei az első negyedévben 11,5 milliárd forintot tettek ki, ez 45,73 százalékos növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest. A díjbevétel jelentős részét, a piaci trendeknek megfelelően, az egyszeri díjas biztosítások adták, 7 milliárd forint értékben. A biztosító továbbra is az egyszeri díjas állomány dinamikus növekedésében látja a díjbevétel növekedésének útját. Ugyanis, az új szerződések mintegy 80 százalékát teszik ki az ilyen konstrukciók.

Az életbiztosítási szegmensben a biztosító az elmúlt tíz év alatt 11,4 százalékos növekedéssel 12,8 százalékos piaci részesedést szerzett és ezzel a második a biztosítók között. A nem élet üzletág díjbevétele 9,2 milliárd forintot tett ki az első negyedévben.

Új termék

A biztosító május 15-én egy új tőke- és hozamgarantált konstrukcióval is a piacra lépett - mondta Garamvölgyi Zoltán, az OTP Garancia biztosító treasury igazgatója.

A termék jegyzése június 14.-ig tart. A konstrukció a világ vezető indexeinek illetve egy nyersanyag indexnek összetevőjéből alakítja ki befektetési kosarát - a befektetési portfóliót megtestesítő kötvény kibocsátója a BNP Paribas.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A biztosító a 10 éves időtartamra legalább bruttó 30 százalék garantált hozamot ígér, a június 19-én közzéteendő tényleges garantált hozam akár 50 százalékot is elérheti. A tartam végén kifizetésre kerülő tényleges hozam meghatározására, a biztosító befektetési stratégiája alapján, úgy kerül sor, hogy évente meghatározzák az alap eszközértékét, és a tartam alatt mért legmagasabb érték alapján kerül sor a hozam megállapítására, kivéve abban az esetben, ha a minimális garantált hozam nagyobb ennél.

A konstrukcióból a futamidő alatt bármikor ki tud szállni az ügyfél, ugyanis a társaság visszavásárolja tőle az aktuális piaci értéken. Igaz a "visszatáncolásra" már nincs lehetőség, mivel az alap zártvégű.

Az egy hónapos jegyzési időszak alatt még plusz bónuszokkal is kedvez a biztosító. Mivel a belépési összegre időarányosan fizet egy évi 5,5 százalékos kamatot és 100 ezer forintonként ezt még "megfejeli" 0,5 százalékkal. Mindemellett természetesen költségoldala is van a dolognak. A biztosító az év eleji aktuális megtakarítási összeg után évente 2 százalék költséget és a kezdeti költség feletti hozamrész 10 százalékát vonja le.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 20. 10:26
Rövid időn belül ez már a negyedik kormánypárti lap, amelyről bíróság mondta ki, hogy hazugságokat á...
Holdblog  |  2024. április 20. 06:03
A Bitcoin talán egyetlen nagy, saját sztorija, és a kriptovilág egyik legfontosabb eseménye játszódo...
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm