Ünnepi meglepetés a SPAR-tól (Kötvényből folytatódhat az építkezés)

Pénzcentrum
2005. november 17. 11:51

A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. vállalati kötvény kibocsátását tervezi, melynek elsődleges célja a hálózatépítés támogatása. A tranzakció főszervezője a bécsi Investkredit Bank - tudtuk meg a sajtótájékoztatón. A SPAR magyarországi történetének áttekintéséből kiderült, hogy a vállalat utóbbi éveit hazánkban az erős mennyiségi és minőségi expanzió jellemezte, mely részben a saját hálózat fejlesztése, részben felvásárlások formájában valósult meg. 2004-ben a hazai vállalat 184,424 millió Ft-os forgalmat ért el, mely 26.1%-os év/év alapú növekedésnek felel meg. Az idei évre 200 mrd feletti árbevételt vár a hazai vezetés. Jelenleg a SPAR 8,600 alkalmazottjával tagja a 10 legnagyobb magyar foglalkoztatónak. Feiner Péter, vezérigazgató kiemelte, hogy minden 10 ezer lakossal rendelkező városban szeretnének szupermarkettel megjelenni, 30 ezer fő felett pedig mindenhol INTERSPAR hipermarketet szeretnének létrehozni. A finanszírozási forma kiválasztását segítette, hogy a SPAR Ausztria korábban már 2001-ben és 2002-ben is sikeresen bocsátott ki vállalati kötvényeket. A tranzakcióban megjelölt kezes a SPAR Österreichische Warenhandels AG, mely az osztrák élelmiszerpiacon 34.5%-os részesedéssel rendelkezik. Jelenleg hazánban 119 SPAR szuparmarket mellett 21 INTERSPAR hipermarkettel és 22 Kaiser’s szupermarkettel rendelkezik a SPAR Magyarország Kft. A tervezett kötvénykibocsátással a SPAR ki akarja próbálni magát a pénzpiacon és meg akarja mutatni, mekkora szereplő is valójában - mondta Feiner Péter. Dr. Wilfried Stadler, az Investkredit Bank vezetője elmondta, hogy a kötvény a budapesti és a bécsi tőzsdén is jelen lesz. A vezető kiemelte, hogy az euróhoz való közeledésünkkel a kötvénypiac élénkülésére lehet számítani, a jelenlegi lépés így mindenképen előremutató. A tranzakció volumene 100 millió euró fölöttre tehető. A bank tőkepiaci üzletágának vezetője kiemelte, hogy euró és Ft kibocsátásrsa egyaránt sor kerül. A jegyzés időtartama november 25 és december 1 közé esik, a tervezett futamidő 5 év. A SPAR eurókötvény tervezett kamatlába 3.75%, a Ft kötvényé 7%.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. június 23. 21:06
Az Otthonfelújítási Program részletei, feltételei az elmút hetekben többször módosultak. De végre me...
MEDIA1  |  2024. június 23. 18:02
A Media1 podcastjának vendége volt M. Lengyel László, a Sajtószakszervezet ügyvezető elnöke. A beszé...
Kiszámoló  |  2024. június 23. 13:56
A magas kamatok dacára az Egyesült Államokban 5,8%-kal 419 ezer dollárra nőtt a használt ingatlanok...
Holdblog  |  2024. június 23. 07:28
Még mindig a legtrendibb papír az Nvidia, de az adatok szerint a hedge fundok inkább csökkentik rész...
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 23. vasárnap
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem