Ünnepi meglepetés a SPAR-tól (Kötvényből folytatódhat az építkezés)

Pénzcentrum
2005. november 17. 11:51

A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. vállalati kötvény kibocsátását tervezi, melynek elsődleges célja a hálózatépítés támogatása. A tranzakció főszervezője a bécsi Investkredit Bank - tudtuk meg a sajtótájékoztatón. A SPAR magyarországi történetének áttekintéséből kiderült, hogy a vállalat utóbbi éveit hazánkban az erős mennyiségi és minőségi expanzió jellemezte, mely részben a saját hálózat fejlesztése, részben felvásárlások formájában valósult meg. 2004-ben a hazai vállalat 184,424 millió Ft-os forgalmat ért el, mely 26.1%-os év/év alapú növekedésnek felel meg. Az idei évre 200 mrd feletti árbevételt vár a hazai vezetés. Jelenleg a SPAR 8,600 alkalmazottjával tagja a 10 legnagyobb magyar foglalkoztatónak. Feiner Péter, vezérigazgató kiemelte, hogy minden 10 ezer lakossal rendelkező városban szeretnének szupermarkettel megjelenni, 30 ezer fő felett pedig mindenhol INTERSPAR hipermarketet szeretnének létrehozni. A finanszírozási forma kiválasztását segítette, hogy a SPAR Ausztria korábban már 2001-ben és 2002-ben is sikeresen bocsátott ki vállalati kötvényeket. A tranzakcióban megjelölt kezes a SPAR Österreichische Warenhandels AG, mely az osztrák élelmiszerpiacon 34.5%-os részesedéssel rendelkezik. Jelenleg hazánban 119 SPAR szuparmarket mellett 21 INTERSPAR hipermarkettel és 22 Kaiser’s szupermarkettel rendelkezik a SPAR Magyarország Kft. A tervezett kötvénykibocsátással a SPAR ki akarja próbálni magát a pénzpiacon és meg akarja mutatni, mekkora szereplő is valójában - mondta Feiner Péter. Dr. Wilfried Stadler, az Investkredit Bank vezetője elmondta, hogy a kötvény a budapesti és a bécsi tőzsdén is jelen lesz. A vezető kiemelte, hogy az euróhoz való közeledésünkkel a kötvénypiac élénkülésére lehet számítani, a jelenlegi lépés így mindenképen előremutató. A tranzakció volumene 100 millió euró fölöttre tehető. A bank tőkepiaci üzletágának vezetője kiemelte, hogy euró és Ft kibocsátásrsa egyaránt sor kerül. A jegyzés időtartama november 25 és december 1 közé esik, a tervezett futamidő 5 év. A SPAR eurókötvény tervezett kamatlába 3.75%, a Ft kötvényé 7%.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. február 2. 19:40
A Media1 információi szerint a korábbi bejelentéssel szemben a Magyarországon a TV2-n több mint egy...
MNB Intézet  |  2023. február 2. 10:52
A demográfiai trendek lassan, de biztosan rendezik át a társadalmi, gazdasági viszonyokat. Mik leszn...
Holdblog  |  2023. február 2. 10:51
Ezt most csak úgy ideraknám, mély tisztelettel. És hálával. És köszönettel. A svéd modellnek. ...
Kiszámoló  |  2023. február 2. 10:27
Kijött egy új rendelet, ami a lakásbiztosításokat érinti, az ügyfelek számára kedvezően. Az első vál...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 3. péntek
Balázs
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?