450 dollár felett az arany, de a kitörés még csak most jön

Pénzcentrum
2005. szeptember 12. 12:21

450 dollár fölé emelkedett az arany árfolyama ma hajnalban, a nemesfém 451 dollár felett érte el idei csúcsát. A technikai elemzés szemszögéből vizsgálva az első ellenállási régiók áttörésre kerültek, így nagy a kitörés valószínűsége. A tavaly decemberi csúcsnál (456) húzódó következő ellenállás átlépése ugyanakkor még szükséges ahhoz, hogy kitisztuljon a kép. A 456 USD áttörése utoljára

450 dollár fölé emelkedett az arany árfolyama ma hajnalban, a nemesfém 451 dollár felett érte el idei csúcsát. A technikai elemzés szemszögéből vizsgálva az első ellenállási régiók áttörésre kerültek, így nagy a kitörés valószínűsége. A tavaly decemberi csúcsnál (456) húzódó következő ellenállás átlépése ugyanakkor még szükséges ahhoz, hogy kitisztuljon a kép.

A 456 USD áttörése utoljára 1988-ban látott árfolyamokat eredményezne, és persze kérdés, hogy ott megállna-e az emelkedés. Az arany árfolyama idén egy 415 és 447 dollár közötti sávban oldalazott, melyből a mai napon kilépett, és célba vette a 450 dollár feletti szinteket.

A fundamentális elemzés oldaláról óvatosabb a kitörés elméletének megközelítése, mivel a pár hete kezdődött emelkedés a hurrikán okozta bizonytalanságoknak volt betudható, ugyanakkor a piacok ezen látszólag már túltették magukat, az arany árfolyama viszont fent maradt. Ami esetleg megalapozhatja a nemesfém magas árfolyamát az a kínálati oldalon megszűnő jegybankok jelenléte, ugyanis az első félév magas keresletét még ellensúlyozta a központi bankok tartalékainak piacra dobása. Az EKB arany egyezménye szerint a bankok viszont már elérték az idei kvótájukat, így a továbbiakban nem jelentkezhetnek a kínálati oldalon.

Az arany árfolyamának alakulása
xau-1y
Energia - alapanyag melléklet

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 3. kedd
Hermina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?