14 °C Budapest

A mozaWeb használata: mozaWeb regisztráció, mozaWeb belépés és mozaWeb 3d tankönyvek

2020. december 11. 17:30

Mozaweb regisztráció és mozaweb belépés: így történik a mozaweb történelem oktatás és más tárgyak tanítása mozaweb 3d digitális tankönyvek segítségével.

Az 1990-ben létrejött magyar Mozaik Kiadó lassan több, mint húsz éve foglalkozik tananyagfejlesztéssel, tankönyvekkel és különféle tankönyvi kiegészítők készítésével, amelyek segíthetik a kis- és nagydiákok felkészülését a tanórákra, a dolgozatokra és végső soron az érettségi vizsgára, amely kitárja számukra a felsőoktatás kapuját. Napjaink folyamatosan fejlődő, rohanó világában azonban a Mozaik Kiadónak is fel kellett vennie a versenyt az online tananyagok és digitális tankönyvek fejlesztése kapcsán, amelyre hivatkozhatunk úgy is, mint korunk elvárására. A Mozaik Kiadó éppen ezért fejlesztette ki a mozaWeb internetes licenc-csomagot, a mozaBook interaktív táblai csomagokat és a mozaNaplót, ami az osztálynapló elektronikus változata.

A mozaWeb

A mozaWeb jelentése egyszerű: ezen az oldalon érhető el a Mozaik Kiadó internetes licenceinek gyűjteménye, innen tölthetőek le a megszokott tanórai tankönyvek digitális, internetes verziói, az órai interaktív csomagok és a különböző újdonságok, mint például a mozaWeb 3D tankönyvei, ábrái, illusztrációi és a mozaWeb oktatóvideói, amelyek nem csak a kisebb gyerekek érdeklődésének felkeltését célozzák, hanem a gimnazistáknak is izgalmas lehetőségeket nyújtanak a tanulásra. Nézzük, miből válogathatnak a mozaWeb oldalán a diákok, a tanárok és a komplett iskolák!

MozaWeb diákoknak

A mozaWeb diákoknak készült csomagja hozzáférést biztosít a tanulók számára minden tankönyvhöz és interaktív tartalomhoz, amit csak kívánnak; ezeket megtekinthetik Windows (mozaWeb Personal csomag), iOS és Android (mozaWeb Prémium csomag) rendszerű tableteken akár otthon, akár a tanórákon az órai előadás kísérőjeként. Ehhez a csomaghoz nem kell alkalmazást letölteni, elég a mozaWeb bejelentkezés a honlapra. A mozaWeb diákcsomagjában továbbá interaktív, közös órai munkalehetőségek és interaktív házi feladatok megoldása is elérhető a gyerekek számára, akik ezáltal otthon, egyedül vagy a szüleikkel innovatív megközelítésben, szórakozva tanulhatnak. A közös órai munka és házi feladatok késztése érdekében osztályközösségeknek érdemes előfizetniük csoportos mozaWeb csomagra, ami ugyanazokat a lehetőségeket kínálja, kedvezményesen.

MozaWeb tanároknak

A tanárok is tudnak válogatni a mozaWeb oldalán, hogy az alap-, vagy a prémium csomagot szeretnék megvásárolni, amelyek között leginkább az eszközhöz kötöttség és a privát használat a különbség. A mozaWeb csomagok tanárok részére alkalmasak interaktív alkalmazások, tartalmak megnyitására interaktív táblán, kijelzőn és projektoron keresztül, de készíthetnek a mozaWeb használatával szintén applikáció letöltése nélkül, online prezentációkat, ábrákat is az elméleti tudás átadására - ehhez az oktatónak mozaBook Classroom licenc előfizetésre van szüksége. 

MozaWeb iskolai együttműködés

A rendszer interaktív, digitális órai együttműködésre, egységes házi feladat adásra akkor lesz alkalmas, ha a tanítói csomag mellett a diákok is rendelkeznek mozaWeb Premium előfizetéssel és saját táblagéppel, vagy az iskola biztosítja ezt számukra. Windows rendszer alapú előfizetés esetén a technológiai hátteret az iskola biztosíthatja a számítástechnika teremben is. Habár a mozaWeb Magyarországon élen jár az interaktív, digitális oktatás fejlesztésében és népszerűsítésében, mivel nehézkes a kisebb iskoláknak megteremteni a mozaWeb használatához szükséges anyagi és technológiai hátteret, a modernizációs projekt a legtöbb vidéki iskolában még gyerekcipőben jár. A mozaWeb partnertagsági együttműködést is kínál iskolák számára, amelynek a mozaWeb rendszerismereti oktatás is a része.

MozaWeb 3D okoskönyvek

Az okosezközökre épülő mozaWeb minden mértékben kihasználja a technológia nyújtotta előnyöket, ennek köszönhetően a kiadó egy egyedülálló, 20 kötetes mozaWeb 3D tankönyvsorozatot hozott létre, ami az összes tantárgyat magában foglalja kisebb és nagyobb gyerekek számára egyaránt. A mozaWeb 3D tankönyvek nem csak olvasnivalót, izgalmas 3D ábrákat és animációkat kínálnak az olvasó számára, ugyanis, ha a mozaWeb 3D könyv olvasását VR szemüveges kiegészítéssel végezzük, akár körbe is járhatjuk a biológiaoktatásra készített emberi testet, sőt, a mozaWeb történelem tanulás során úgy érezhetjük magunkat, mintha ott állnánk a középkori csaták helyszínén.

MozaWeb regisztráció, mozaWeb belépés

A mozaWeb használata regisztrációhoz és bejelentkezéshez kötött (Mozaik Regisztráció), amelyet mindenki arról az előfizetési csomagjának megfelelő okosezközről tehet meg, amelyen majd a feladatokat is végzi, legyen szó akár tanárról, akár diákról. A mozaWeb regisztráció és a mozaWeb belépés nagyon egyszerű, amit az előfizetés aktiválásával egyetemben meg is tehetünk a mozaWeb oldalán (www.mozaweb.com vagy www.mozaweb.hu). A weboldalon egyszerűen válasszuk ki, hogy milyen csomagra szeretnénk előfizetni (vagy milyet ír elő az oktatási intézmény / tanulócsoport) és egyszerűen meg is szerezhetjük a mozaWeb licencet, amelynek díját évente egyszer kell kifizetnünk. Az árat befolyásolja, hogy milyen csomagot, milyen eszközre választunk, illetve élünk-e csoportos kedvezménnyel.

MozaWeb ingyenes tankönyvek

A Mozaik Kiadó a mozaWeb oldalán a koronavírus járványra való tekintettel és az otthoni tanulás elősegítése céljából 2020-ban ingyenesen elérhetővé tette az összes közismereti tankönyv és munkafüzet digitális verzióját. Ezekhez a digitális tankönyvekhez egyszerűen hozzáférhet bármelyik regisztrált felhasználó a mozaWeb oldalán. A Mozaik Kiadó külön oktatóvideót is készített a diákok és a szülők számára, amellyel egyszerűen elérhetik a tantárgyaknak megfelelő könyveket, munkafüzeteket. Nincs más dolgunk, mint demo módban megnyitnunk a tananyagokat és máris ingyenesen használhatjuk őket.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem