16 °C Budapest

Ez lehet az álláskeresők titkos fegyvere

Pénzcentrum
2011. augusztus 14. 20:02

Kéri a munkáltató vagy sem, mindenképp jól jöhet, ha van egy referencialevél az álláskereső tarsolyában. De hogyan szerezze meg a pályázó? Automatikusan csatolja-e pályázati anyagához? Egyáltalán milyen is pontosan egy jól megfogalmazott ajánlólevél?

Változó szokások

Évekkel ezelőtt inkább csak a magasabb pozíciók betöltésénél merült fel a referencialevél igénye, ma azonban már egyre több cég kér írásos munkahelyi ajánlást az álláskeresőkről. Különösen igaz ez a specialista pozíciókra, amelyeknél rendkívül fontos a korábbi munkahelyi vezető véleménye, ajánlása. Míg egyes HR-esek csak az állásinterjú utolsó körében kérnek a jelölttől referenciát, addig akadnak olyan munkaadók is, akik már a kiválasztási folyamat elején látni szeretnék: honnan jött a jelentkező, kivel dolgozott korábban, illetve hogyan vélekedik róla előző főnöke.

Mit, kitől, hogyan?

Bár manapság bevett szokás referencia csatolása az önéletrajzhoz, talán mégis szerencsésebb megvárni, hogy a leendő munkaadó kérje azt. Persze kinyomtatva magával viheti a pályázó az ajánlólevelét a személyes találkozóra is. Ilyenkor - a megfelelő pillanatban - elég felajánlani az interjúztatónak: ha érdekli, megtekintheti az álláskeresőről szóló jellemzést.

Mivel azonban az ajánlólevél megszerzése nem mindig megy 1-2 nap alatt, érdemes ez ügyben minél hamarabb volt munkaadónkhoz fordulni. Nehézséget jelenthet, ha a volt főnök hosszabb-rövidebb időre külföldre utazik, konferencián vesz részt, éves szabadságát tölti, vagy egyszerűen csak annyira elfoglalt, hogy nem tudja volt kollégája kérését azonnal teljesíteni.

Azt is érdemes megfontolni, kitől kér referenciát a jelölt. Ha botrányok közepette, viharos gyorsasággal, esetleg nem a saját akaratából távozott volt munkahelyéről, nincs sok értelme az adott céghez fordulni. Érdemes egy olyan személyt keresni, aki nem csak a pályázó szakmai jártasságát, hanem pozitív személyes tulajdonságait is jól ismeri.

Akkor jó, ha...

Az ideális referencialevél rövid, tömör, mégis minden benne van, ami a referenciaszemély munkatapasztalatáról, hozzáállásáról, kompetenciáiról és készségeiről elmondható. Különösen fontos, hogy az ajánlás írója megfogalmazza, milyen munkakör betöltésére, feladatok ellátására tartja alkalmasnak a munkavállalót. Szerencsés, ha a referenciát adó személy kitér arra is, milyen kapcsolatban állt korábbi beosztottjával. Szerepelnie kell az ajánlólevélben elérhetőségnek is, hiszen ez támasztja alá a benne foglaltak hitelességét, valamint az esetleg felmerülő kérdésekre is válaszlehetőséget biztosít. Családtagot ugyanakkor nem szerencsés választani, hiszen ez az elfogultság látszatát keltheti.

Nem feltétlenül kell egy referenciának a jelentkező utolsó munkahelyről származnia, hiszen ez munkakörtől és felelősségi szinttől függően változhat. Általában nem szokás egy-két évnél korábbi munkahelyről kérni az ajánlást, azonban ez sem szentírás. Idősebb munkavállalók vagy vezetői munkakörök esetében például egy régebbi referencia egyértelműen a hozzáértésre és a tapasztalatra utal. Szakemberek ugyanakkor hangsúlyozzák, nem érdemes és nem is szerencsés "szépíteni" a valóságot. A munkába állás után ugyanis hamar kiderül, ha a dolgozó nem rendelkezik az ajánlásban megfogalmazott készségekkel, képességekkel vagy hozzáállással.

A referencialevél felépítése:

Az illető neve és személyi adatai
Mettől-meddig dolgozott az adott munkáltatónál
Mi volt a beosztása (ha több volt, akkor felsorolva), előléptetések feltüntetésével
Értékelés: milyen munkaerő volt a jelölt, milyen volt a hozzáállása, teljesítménye, stb.

Referencialevél minta:

Tárgy: referencialevél

Tisztelt cégvezető!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Tóth Noémi 2009. szeptember 1-től 2011. június 15-ig állt alkalmazásban vállalatunknál "marketing asszisztensi" pozícióban. Munkájával jelentősen hozzájárult a projektek gördülékeny lebonyolításához, ezáltal cégünk sikeresebb működéséhez.

Asszisztensi munkáját mindig is lelkiismeretesen, rendkívül pontosan, határidőket betartva végezte. Noémi lelkes hozzáállása, munkabírása átlagon felüli. Csapatban való munkavégzésre és önálló feladatok ellátására egyaránt alkalmasnak bizonyult, kollégái és közvetlen főnökei is úgy látják, könnyen és hatékonyan lehetett vele együtt dolgozni.

Tisztelettel:

Nagy József

XY cég, marketing igazgató

                                                                                                                                        Dátum Aláírás, elérhetőség

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
hrdoktor  |  2024.03.26 10:32
A stressz negatív hatásairól szinte mindenki hallott, de az eustressz, vagyis a pozitív stressz egés...
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem