13 °C Budapest

Megőrült? Szemetében turkál, erdőben bolyong a sikeres üzletember

2009. november 25. 12:02

Egy sikeres ír üzletember úgy döntött, feladja korábbi életmódját, és pénz nélkül fog élni egy teljes évig. Az ok: egyszerűen kiábrándult a fogyasztói társadalomból.


Egy évvel ezelőtt Mark Boyle még feltörekvő üzletembernek mondhatta magát: a siker megmutatkozott bankszámláján és nagyravágyó terveiben is. A 30 éves férfi ma egy lepukkant lakókocsiban lakik, és egyáltalán nincsenek már üzleti ügyei.

Azt gondolhatnánk, hogy Boyle a gazdasági válság egyik szerencsétlen áldozata, azonban ő saját maga választotta a "száműzetést". Egyszerűen kiábrándult a fogyasztói társadalomból, és egy Gandhiról szóló film hatására úgy döntött, egy évig pénz nélkül fog élni.

"Az emberek gyakran kérdezik tőlem, hogy nem hiányzik-e a régi világ, a régi életem. A stressz, a forgalmi dugók, a bankszámlakivonatom, a közüzemi számlák ...miért is hiányozna bármelyik? Most, hogy már belekóstoltam a pénz nélküli életbe, azt hiszem, soha nem akarok visszatérni ahhoz, ahogy korábban éltem" - nyilatkozta.

De hogyan is néz ki a mindennapi élet pénz nélkül? Boyle a lakókocsija körül zöldségeket termeszt, az erdőben gombát, diót és bogyós gyümölcsöket szedeget, valamint összegyűjti a közeli boltok és éttermek élelmiszer-hulladékát. WC-papírként újságokat használ, ruháit patakvízben mossa -és ott is tisztálkodik. Utolsó fillérjeit egy napenergiával működő laptop-töltőre költötte.

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Fotó: mirror.co.uk


A férfi mindent elvégez a ház körül, és gyakorlatilag teljesen önfenntartó életet alakított ki. Azt mondja, sohasem érezte magát magányosnak, vagy kitaszítottnak, és sohasem unatkozott. A különös életmód inkább megtanította arra, hogyan éljen teljes harmóniában a természettel, és -saját bevallása szerint- önismereti tanfolyamnak sem volt utolsó.

Csak azt sajnálja kissé, hogy barátnője fél éve szakított vele - egyszerűen nem bírt hozzászokni szerelme új életéhez.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.09.20 05:12
2020. december 11-én került kihirdetésre a foglalkoztatást elősegítő szolgáltatásokról és támogatáso...
vezetoi-coaching  |  2021.09.18 21:50
Ally McBeal, 5. évad, 2 fiatal ügyvédnő beszélget szerelmi ügyekről. Jenny elmondja Ally-nek, hogy k...
legacykft  |  2021.09.17 19:37
Pezsgő, vidám, családias hangulatban telt a Legacy Alumni első összejövetele. Jó volt látni az izgat...
hrdoktor  |  2021.09.13 06:28
Több százezer embert érint a pánikbetegség: mit tegyünk, ha pánikrohamunk van vagy akkor, ha a körny...
kovacstunde  |  2021.09.12 14:56
  Magyarországon többnyire még csak azzal találkozunk, hogy lakásokból irodákat alakítanak ki, de N...
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 19. 17:45