Megőrült? Szemetében turkál, erdőben bolyong a sikeres üzletember

2009. november 25. 12:02

Egy sikeres ír üzletember úgy döntött, feladja korábbi életmódját, és pénz nélkül fog élni egy teljes évig. Az ok: egyszerűen kiábrándult a fogyasztói társadalomból.


Egy évvel ezelőtt Mark Boyle még feltörekvő üzletembernek mondhatta magát: a siker megmutatkozott bankszámláján és nagyravágyó terveiben is. A 30 éves férfi ma egy lepukkant lakókocsiban lakik, és egyáltalán nincsenek már üzleti ügyei.

Azt gondolhatnánk, hogy Boyle a gazdasági válság egyik szerencsétlen áldozata, azonban ő saját maga választotta a "száműzetést". Egyszerűen kiábrándult a fogyasztói társadalomból, és egy Gandhiról szóló film hatására úgy döntött, egy évig pénz nélkül fog élni.

"Az emberek gyakran kérdezik tőlem, hogy nem hiányzik-e a régi világ, a régi életem. A stressz, a forgalmi dugók, a bankszámlakivonatom, a közüzemi számlák ...miért is hiányozna bármelyik? Most, hogy már belekóstoltam a pénz nélküli életbe, azt hiszem, soha nem akarok visszatérni ahhoz, ahogy korábban éltem" - nyilatkozta.

De hogyan is néz ki a mindennapi élet pénz nélkül? Boyle a lakókocsija körül zöldségeket termeszt, az erdőben gombát, diót és bogyós gyümölcsöket szedeget, valamint összegyűjti a közeli boltok és éttermek élelmiszer-hulladékát. WC-papírként újságokat használ, ruháit patakvízben mossa -és ott is tisztálkodik. Utolsó fillérjeit egy napenergiával működő laptop-töltőre költötte.

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 12 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,02 százalékos THM-el, és havi 98 070 forintos törlesztővel fel lehet venni az Erste Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,09% a THM; az UniCredit Banknál 8,11%; a MagNet Banknál 8,27%,  a K&H Banknál 8,28%; míg az OTP Banknál 8,29%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 
Fotó: mirror.co.uk


A férfi mindent elvégez a ház körül, és gyakorlatilag teljesen önfenntartó életet alakított ki. Azt mondja, sohasem érezte magát magányosnak, vagy kitaszítottnak, és sohasem unatkozott. A különös életmód inkább megtanította arra, hogyan éljen teljes harmóniában a természettel, és -saját bevallása szerint- önismereti tanfolyamnak sem volt utolsó.

Csak azt sajnálja kissé, hogy barátnője fél éve szakított vele - egyszerűen nem bírt hozzászokni szerelme új életéhez.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2023.12.06 00:56
DISTRIBUTED COMPANY A distributed company is an organization where most, if not all of the workforc...
coachco  |  2023.12.05 13:06
Közelednek az önkormányzati választások. Mindeközben az önkormányzatiság zsugorodik, jelentősége, sz...
laskainelli  |  2023.12.04 10:47
A médiában és a környezetünkben november közepétől gyakran az ideális családi ünnepek képe jelenik m...
hrdoktor  |  2023.12.04 10:06
Sokan szükséges rosszként tekintenek az üzemorvosi vizsgálatra, pedig nemcsak a munkáltató, hanem a...
vezetoi-coaching  |  2023.12.03 14:09
A Linkedin-re ezzel a commenttel postoltam (és mivel az is jó lett szerintem, idemásolom, hátha vala...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 6. szerda
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm