21 °C Budapest

Kristálycukros adócsalók

Pénzcentrum
2008. április 15. 08:35

A Vám- és Pénzügyőrség Nyugat-Dunántúli Regionális Nyomozó Hivatala az APEH közreműködésével az elmúlt napokban négy magyar állampolgár ellen indított büntetőeljárást adócsalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai alapján az egyik magyar állampolgár tulajdonában lévő szlovák bejegyzésű gazdasági társaság különböző magyarországi cukorgyáraktól nettó értéken - 0% ÁFA feltüntetésével - vásárolt kristálycukrot azzal a feltétellel, hogy a megvásárolt kristálycukrot külföldre szállítják. A megvásárolt kristálycukor azonban nem hagyta el a Magyar Köztársaság területét, hanem a gyanúsítottak által irányított bt-én keresztül immár bruttó áron került továbbértékesítésre különböző magyarországi gazdasági társaságoknak.

A nyomozás adatai alapján a bűncselekmény elkövetéséhez felhasznált betéti társaság 2005-2007 között adóbevallást nem nyújtott be, a Magyarországon értékesített kristálycukor utáni általános forgalmi adó fizetési kötelezettségének nem tett eleget.

A nyomozás során több mint 100 pénzügyőr részvételével az ország területén összesen 41 helyszínen tartottak házkutatásokat, többek közt a gyanúsítottak lakhelyein, valamint az érintett cégek székhelyein, telephelyein. Az egyik gyanúsított lakásán kábítószergyanús anyagot is találtak a pénzügyőrök, valamint az ügyben érintett egyik telephelyen - a Győr-Moson-Sopron megyei Nagybajcson - lefoglaltak összesen 116.200 kg kristálycukrot.

A gyanúsítottak a fiktív ügyleteikkel megközelítőleg 750 millió forint adóhiányt okoztak a költségvetésnek, valamint a pénzügyi tranzakciók folytán felvetődik közel 1,5 milliárd forinttal kapcsolatban a pénzmosás gyanúja is.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Biztosítási intézkedés keretében a vámnyomozók 4 darab nagy értékű személygépkocsit és egy közel 24 millió forint értékű óragyűjteményt foglalt le valamint 10 bankszámlát zároltak.

Az őrizetbe vett négy személyt a Győri Városi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?