Ismét taroltak az amerikai egyetemek, de mi is felfértünk a listára

Pénzcentrum
2007. augusztus 16. 08:26

A sanghaji székhelyű Csientung Egyetem ismét közétette a világ 500 legjobb egyetemének ranglistáját, melyet toronymagasan vezetnek az amerikai egyetemek. Első helyen a Harvard végzett, de a legjobb 10 között nyolc tengerentúli felsőoktatási intézmény kapott helyet.


A hétfőn közétett lista elejére az amerikai intézményeken kívül csupán a két brit egyetemnek sikerült még felférkőznie: a Cambrigde a negyedik, míg a London mellett található Oxford végül a 10. helyen végzett.


A legjobb 100 között is erős az amerikai felsőoktatási intézmények dominanciája: 54 a tengeren található, míg Európában 31, az ázsiai térségben pedig 9 olyan egyetem van, amely helyet érdemelt a legjobbak táborában.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)


A felmérésben részt vett 2000 egyetemet 6 szempont (a volt diákjaik eredményei, a Nobel- és egyéb akadémiai díjat kapott végzettek száma, és az általuk publikált tanulmányok) alapján rangsorolták.


A hazai felsőoktatási intézmények közül az idei évben is az Eötvös Lóránd Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem kapott helyet az ötszázas listán, míg a közép-kelet európai térségből két lengyel és a cseh Károly Egyetem fért fel a legjobbak közé.

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrdoktor  |  2021.05.03 06:38
Ha kihagyja a reggelit csökken a teljesítmény, a koncentrálóképesség, nő az esély az elhízásra és kü...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?