26 °C Budapest

Graphisoft közgyűlés: felhatalmazás saját részvény vásárlására és részvény kibocsátásra (korr.)

Pénzcentrum
2004. április 30. 08:31

2004. április 29-én, 11:00 órakor a Graphisoft N.V. megtartotta éves Közgyűlését. A közgyűlést helyszíne a Stibbe N.V. székhelye (Strawinskylaan 2001, 1077 ZZ Amszterdam, Hollandia) volt - tette közzé az informatikai cég.


A levezető elnök megállapította, hogy a Társaság jelenleg forgalomban lévő 10,631,674 részvényéből 3,687,803 részvény (34.69%) van képviselve Közgyűlésen meghatalmazott által.

Mivel a Társaság részvényeinek több mint egy harmada (33.33%) jelen van a Közgyűlésen, az határozatképes.

A napirend szerint haladva a következő határozatok születtek:

1. A Társaság 2003. évre vonatkozó konszolidált pénzügyi jelentésének ("Éves Jelentés") elfogadása. A szavazó részvényesek egyhangúlag elfogadták a javaslatot.

2. Az Éves Jelentés szerinti eredmény felosztása. Ennek értelmében a Graphisoft N.V. a 2003-as üzleti évben nem fizet osztalékot. A szavazó részvényesek egyhangúlag elfogadták a javaslatot.

3. A Társaság Igazgatótanácsának mentesítése az elmúlt évi munkájának következményeinek feleőssége alól . A szavazó részvényesek egyhangúlag elfogadták a javaslatot.

4. A Társaság Igazgatótanácsának megalakítása. Az Igazgatótanács javasolta, hogy Dominic Joseph Gallello-t, a Társaság jelenlegi vezérigazgatóját, válassza meg a Közgyűlés az Igazgatótanács tagjának. Kazumichi Shimamoto lemondott igazgatósági tagságáról 2004. április 29-i hatállyal. Az Igazgatótanács tagjai évente 5,000 euro javadalmazásban részesülnek. A szavazó részvényesek egyhangúlag elfogadták a javaslatot.

5. Az Igazgatótanács javasolta, hogy kapjon felhatalmazást a Társaság számára saját részvény visszavásárlására. A szavazó részvényesek egyhangúlag elfogadták a javaslatot. (A felhatalmazás 18 hónapos időtartamra szól, és a visszavásárolt saját részvények száma nem haladja meg a Társaság által kibocsátott részvények tíz százalékát. A felhatalmazás csak tőzsdei forgalomban bonyolított tranzakciót engedélyez, és a tranzakció eredményeképpen a Társaság saját tőkéje (saját tőke mínusz a visszavásárolt saját részvények értéke) nem csökkenhet a törvényben és az Alapító Okiratban meghatározott mérték alá (azaz a visszavásárlást szabad tartakékokból kell finanszírozni). A Társaság által fizetett vételár a részvények névértéke és a tranzakciót megelőző utolsó öt kereskedési nap tőzsdei átlagárának 110%-a között lehet.)

6. Az Igazgatótanács javasolta, hogy kapjon felhatalmazást arra, hogy (i) a részvényekre vonatkozó opciós jogok juttatása érdekében részvényeket bocsásson ki, és (ii) hogy ezen részvények vonatkozásában kizárja vagy korlátozza az elsőbbségi jogokat. A jelenlegi felhatalmazás, mely 2,000,000 részvény kibocsátására szól, meghosszabításra kerül. Az Igazgatótanács további 1,500,000 részvény kibocsátására kap felhatalmazást. Így az Igazgatótanács összesen 3,500,000 részvény kibocsátására jogosult, mely felhatalmazás 2004. április 29-től számítva öt évig érvényes. A szavazó részvényesek egyhangúlag elfogadták a javaslatot.

7. Az igazgatótanács javasolta, hogy a Társaság könyvvizsgálójának a 2004-es üzleti évre a Deloitte-ot válasszák meg. A szavazó részvényesek egyhangúlag elfogadták a javaslatot. Továbbá, a Közgyűlés felhatalmazta az Igazgatótanácsot, hogy minden szükségesnek ítélt lépést tegyen a fentiek végrehajtása érdekében.
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.06.28 09:02
2022. augusztus 1-től megváltozik az egyetemes földgáz- és villamosenergia-szolgáltatás igénybevétel...
vezetoi-coaching  |  2022.06.27 11:43
Bizalom/Trust… elég sokan ide lyukadnak ki, mint egy nélkülözhetetlen ingredient-hez, egy valódi con...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?