17 °C Budapest

Graphisoft közgyűlés: felhatalmazás saját részvény vásárlására és részvény kibocsátásra (korr.)

Pénzcentrum
2004. április 30. 08:31

2004. április 29-én, 11:00 órakor a Graphisoft N.V. megtartotta éves Közgyűlését. A közgyűlést helyszíne a Stibbe N.V. székhelye (Strawinskylaan 2001, 1077 ZZ Amszterdam, Hollandia) volt - tette közzé az informatikai cég.


A levezető elnök megállapította, hogy a Társaság jelenleg forgalomban lévő 10,631,674 részvényéből 3,687,803 részvény (34.69%) van képviselve Közgyűlésen meghatalmazott által.

Mivel a Társaság részvényeinek több mint egy harmada (33.33%) jelen van a Közgyűlésen, az határozatképes.

A napirend szerint haladva a következő határozatok születtek:

1. A Társaság 2003. évre vonatkozó konszolidált pénzügyi jelentésének ("Éves Jelentés") elfogadása. A szavazó részvényesek egyhangúlag elfogadták a javaslatot.

2. Az Éves Jelentés szerinti eredmény felosztása. Ennek értelmében a Graphisoft N.V. a 2003-as üzleti évben nem fizet osztalékot. A szavazó részvényesek egyhangúlag elfogadták a javaslatot.

3. A Társaság Igazgatótanácsának mentesítése az elmúlt évi munkájának következményeinek feleőssége alól . A szavazó részvényesek egyhangúlag elfogadták a javaslatot.

4. A Társaság Igazgatótanácsának megalakítása. Az Igazgatótanács javasolta, hogy Dominic Joseph Gallello-t, a Társaság jelenlegi vezérigazgatóját, válassza meg a Közgyűlés az Igazgatótanács tagjának. Kazumichi Shimamoto lemondott igazgatósági tagságáról 2004. április 29-i hatállyal. Az Igazgatótanács tagjai évente 5,000 euro javadalmazásban részesülnek. A szavazó részvényesek egyhangúlag elfogadták a javaslatot.

5. Az Igazgatótanács javasolta, hogy kapjon felhatalmazást a Társaság számára saját részvény visszavásárlására. A szavazó részvényesek egyhangúlag elfogadták a javaslatot. (A felhatalmazás 18 hónapos időtartamra szól, és a visszavásárolt saját részvények száma nem haladja meg a Társaság által kibocsátott részvények tíz százalékát. A felhatalmazás csak tőzsdei forgalomban bonyolított tranzakciót engedélyez, és a tranzakció eredményeképpen a Társaság saját tőkéje (saját tőke mínusz a visszavásárolt saját részvények értéke) nem csökkenhet a törvényben és az Alapító Okiratban meghatározott mérték alá (azaz a visszavásárlást szabad tartakékokból kell finanszírozni). A Társaság által fizetett vételár a részvények névértéke és a tranzakciót megelőző utolsó öt kereskedési nap tőzsdei átlagárának 110%-a között lehet.)

6. Az Igazgatótanács javasolta, hogy kapjon felhatalmazást arra, hogy (i) a részvényekre vonatkozó opciós jogok juttatása érdekében részvényeket bocsásson ki, és (ii) hogy ezen részvények vonatkozásában kizárja vagy korlátozza az elsőbbségi jogokat. A jelenlegi felhatalmazás, mely 2,000,000 részvény kibocsátására szól, meghosszabításra kerül. Az Igazgatótanács további 1,500,000 részvény kibocsátására kap felhatalmazást. Így az Igazgatótanács összesen 3,500,000 részvény kibocsátására jogosult, mely felhatalmazás 2004. április 29-től számítva öt évig érvényes. A szavazó részvényesek egyhangúlag elfogadták a javaslatot.

7. Az igazgatótanács javasolta, hogy a Társaság könyvvizsgálójának a 2004-es üzleti évre a Deloitte-ot válasszák meg. A szavazó részvényesek egyhangúlag elfogadták a javaslatot. Továbbá, a Közgyűlés felhatalmazta az Igazgatótanácsot, hogy minden szükségesnek ítélt lépést tegyen a fentiek végrehajtása érdekében.
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem