Graphisoft közgyűlés: felhatalmazás saját részvény vásárlására és részvény kibocsátásra (korr.)

Pénzcentrum
2004. április 30. 08:31

2004. április 29-én, 11:00 órakor a Graphisoft N.V. megtartotta éves Közgyűlését. A közgyűlést helyszíne a Stibbe N.V. székhelye (Strawinskylaan 2001, 1077 ZZ Amszterdam, Hollandia) volt - tette közzé az informatikai cég.


A levezető elnök megállapította, hogy a Társaság jelenleg forgalomban lévő 10,631,674 részvényéből 3,687,803 részvény (34.69%) van képviselve Közgyűlésen meghatalmazott által.

Mivel a Társaság részvényeinek több mint egy harmada (33.33%) jelen van a Közgyűlésen, az határozatképes.

A napirend szerint haladva a következő határozatok születtek:

1. A Társaság 2003. évre vonatkozó konszolidált pénzügyi jelentésének ("Éves Jelentés") elfogadása. A szavazó részvényesek egyhangúlag elfogadták a javaslatot.

2. Az Éves Jelentés szerinti eredmény felosztása. Ennek értelmében a Graphisoft N.V. a 2003-as üzleti évben nem fizet osztalékot. A szavazó részvényesek egyhangúlag elfogadták a javaslatot.

3. A Társaság Igazgatótanácsának mentesítése az elmúlt évi munkájának következményeinek feleőssége alól . A szavazó részvényesek egyhangúlag elfogadták a javaslatot.

4. A Társaság Igazgatótanácsának megalakítása. Az Igazgatótanács javasolta, hogy Dominic Joseph Gallello-t, a Társaság jelenlegi vezérigazgatóját, válassza meg a Közgyűlés az Igazgatótanács tagjának. Kazumichi Shimamoto lemondott igazgatósági tagságáról 2004. április 29-i hatállyal. Az Igazgatótanács tagjai évente 5,000 euro javadalmazásban részesülnek. A szavazó részvényesek egyhangúlag elfogadták a javaslatot.

5. Az Igazgatótanács javasolta, hogy kapjon felhatalmazást a Társaság számára saját részvény visszavásárlására. A szavazó részvényesek egyhangúlag elfogadták a javaslatot. (A felhatalmazás 18 hónapos időtartamra szól, és a visszavásárolt saját részvények száma nem haladja meg a Társaság által kibocsátott részvények tíz százalékát. A felhatalmazás csak tőzsdei forgalomban bonyolított tranzakciót engedélyez, és a tranzakció eredményeképpen a Társaság saját tőkéje (saját tőke mínusz a visszavásárolt saját részvények értéke) nem csökkenhet a törvényben és az Alapító Okiratban meghatározott mérték alá (azaz a visszavásárlást szabad tartakékokból kell finanszírozni). A Társaság által fizetett vételár a részvények névértéke és a tranzakciót megelőző utolsó öt kereskedési nap tőzsdei átlagárának 110%-a között lehet.)

6. Az Igazgatótanács javasolta, hogy kapjon felhatalmazást arra, hogy (i) a részvényekre vonatkozó opciós jogok juttatása érdekében részvényeket bocsásson ki, és (ii) hogy ezen részvények vonatkozásában kizárja vagy korlátozza az elsőbbségi jogokat. A jelenlegi felhatalmazás, mely 2,000,000 részvény kibocsátására szól, meghosszabításra kerül. Az Igazgatótanács további 1,500,000 részvény kibocsátására kap felhatalmazást. Így az Igazgatótanács összesen 3,500,000 részvény kibocsátására jogosult, mely felhatalmazás 2004. április 29-től számítva öt évig érvényes. A szavazó részvényesek egyhangúlag elfogadták a javaslatot.

7. Az igazgatótanács javasolta, hogy a Társaság könyvvizsgálójának a 2004-es üzleti évre a Deloitte-ot válasszák meg. A szavazó részvényesek egyhangúlag elfogadták a javaslatot. Továbbá, a Közgyűlés felhatalmazta az Igazgatótanácsot, hogy minden szükségesnek ítélt lépést tegyen a fentiek végrehajtása érdekében.
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2023.10.02 07:55
Ez a podcast (a huszonvalamennyi darab egyike, amelyeken Vincze Ágnessel dialogizálunk mindenféléről...
hrdoktor  |  2023.10.02 06:32
Minden cég, szervezet számára felbecsülhetetlen érték, ha összejön egy jól képzett, együttműködő, el...
perfekt  |  2023.09.26 11:56
Bár az OKJ-képzési rendszer tavaly év végén teljesen kifutott, de még mindig az érdeklődők 80 százal...
laskainelli  |  2023.09.23 20:54
Boldognak lenni kellemes, sőt elképesztően jó érzés. Van, hogy a körülményeink adják meg ezt az érzé...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. október 3. kedd
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM