Demján: Budapest lemarad

Pénzcentrum
2004. április 26. 09:11

Demján Sándor a VW csoport első emberével pénteken vehette át a pozsonyi polgármestertől a Vállalkozói Tettért elnevezésű kitüntetést. Ennek kapcsán az ismert üzletember interjút adott a Népszabadságnak, amelyben súlyos kritikákkal illeti Budapestet.

Demján aggódik, hogy Budapest lemarad a régiós városok versenyében . A magyar főváros lemaradásának az oka szerinte, hogy nincs kellő kormányzati támogatás az infrastruktúra fejlesztésére. Másrészt Budapesten van egy fonnyadt, előkelő értelmiségi kör, amelyik nem szereti, inkább elüldözi a gazdaságot.

Demján szerint Budapest az a város, amelynek nincs ipari parkja, ahol úgy gondolják, hogy mindent a kormánynak kell megtennie. A magyar főváros lemaradt akongresszusi turizmusban, és elmaradtak az úthálózat fejlesztések is. Miközben Budapest azt hirdeti magáról, hogy fürdőváros, nem épült fürdő az előző századforduló óta. Budapesten a kritika többnyire elnyomja a cselekvést. Ez évszázados dzsentritradíció.

Pozsony kapcsán a vállalkozó elmondta, hogy lakossága várhatóan megkétszereződik, és sok tekintetben megelőzi Budapestet. A szlovák adórendszer korszerűsítésének óriási a tőkevonzó képessége, és látványosak azok az intézkedések, amelyek az idegenforgalmat erősítik. Demján szerint Budapestnek van mit tanulnia. "A magyar fővárosban, hogy úgy mondjam, büdös a gazdaság, a bürokrácia nem kedvez a fejlődésnek, miközben Pozsonyon érződik: él és lüktet."

A Trigránit csoport budapesti fejlesztései kapcsán Demján Sándor elmondta, hogy a Nyugati pályaudvar mögötti terület továbbépítése per alatt van, miközben Pozsonyban a város úgy adta el nekik a területet, hogy a versenytársaknál jóval kevesebbet kínáltak érte. A városnak a megbízhatóság és a referencia volt az elsődleges. Demján szerint a Trigránit továbbra is vállalná a Ferihegyi gyorsvasút kiépítését, de az állam tétova. A Trigránit nem tud vasúti nyomvonalat kijelölni és engedélyeket adni.

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24