11 °C Budapest

Demján: Budapest lemarad

Pénzcentrum
2004. április 26. 09:11

Demján Sándor a VW csoport első emberével pénteken vehette át a pozsonyi polgármestertől a Vállalkozói Tettért elnevezésű kitüntetést. Ennek kapcsán az ismert üzletember interjút adott a Népszabadságnak, amelyben súlyos kritikákkal illeti Budapestet.

Demján aggódik, hogy Budapest lemarad a régiós városok versenyében . A magyar főváros lemaradásának az oka szerinte, hogy nincs kellő kormányzati támogatás az infrastruktúra fejlesztésére. Másrészt Budapesten van egy fonnyadt, előkelő értelmiségi kör, amelyik nem szereti, inkább elüldözi a gazdaságot.

Demján szerint Budapest az a város, amelynek nincs ipari parkja, ahol úgy gondolják, hogy mindent a kormánynak kell megtennie. A magyar főváros lemaradt akongresszusi turizmusban, és elmaradtak az úthálózat fejlesztések is. Miközben Budapest azt hirdeti magáról, hogy fürdőváros, nem épült fürdő az előző századforduló óta. Budapesten a kritika többnyire elnyomja a cselekvést. Ez évszázados dzsentritradíció.

Pozsony kapcsán a vállalkozó elmondta, hogy lakossága várhatóan megkétszereződik, és sok tekintetben megelőzi Budapestet. A szlovák adórendszer korszerűsítésének óriási a tőkevonzó képessége, és látványosak azok az intézkedések, amelyek az idegenforgalmat erősítik. Demján szerint Budapestnek van mit tanulnia. "A magyar fővárosban, hogy úgy mondjam, büdös a gazdaság, a bürokrácia nem kedvez a fejlődésnek, miközben Pozsonyon érződik: él és lüktet."

A Trigránit csoport budapesti fejlesztései kapcsán Demján Sándor elmondta, hogy a Nyugati pályaudvar mögötti terület továbbépítése per alatt van, miközben Pozsonyban a város úgy adta el nekik a területet, hogy a versenytársaknál jóval kevesebbet kínáltak érte. A városnak a megbízhatóság és a referencia volt az elsődleges. Demján szerint a Trigránit továbbra is vállalná a Ferihegyi gyorsvasút kiépítését, de az állam tétova. A Trigránit nem tud vasúti nyomvonalat kijelölni és engedélyeket adni.

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?